En Sıcak Konular

Beykoz ormanında 14 kilo TNT

4 Şubat 2009 08:14 tsi
İhbar üzerine Kaynarca köyünde araştırma yapan Jandarma, toprağa gömülü 27 adet yarımşar kiloluk TNT kalıbı, 100 gram C-4 patlayıcı ve infilaklı fitil buldu.

 Bomba uzmanları, termos içindeki TNT'nin sadece üçünün bir alışveriş merkezini yerle bir etmeye yeteceğine dikkat çekiyor.  
 
Ergenekon terör örgütüyle ilgili operasyonlar sırasında yer altından çıkarılan ve ülkeyi dehşete düşüren cephaneliklerden sonra ilginç gelişmeler yaşanıyor. Farklı illerde onlarca bomba ve silah sokağa terk ediliyor. Dün İstanbul Beykoz'dan gelen bir haber söz konusu cephanelikleri akıllara getirirken, bulunan patlayıcılar tehlikenin boyutlarını gözler önüne serdi. Jandarma ekipleri, köylülerin ihbarı üzerine Kaynarca'da toprağın 20 cm altına gömülü halde, 27 adet 500 gramlık TNT kalıbı ile 100 gram C-4 patlayıcı ve 155 cm uzunluğunda infilaklı fitil ele geçirdi. Bomba uzmanları, termos içinde bulunan patlayıcıların küçük bir kısmının bile, örneğin bir alışveriş merkezini yerle bir edebilecek nitelikte olduğuna dikkat çekiyor. Hiçbir sivil kuruluşta bulunmasına izin verilmeyen patlayıcıların askerî depodan çalınmış olabileceği vurgulanırken, TNT'nin savaş sırasında köprüleri yıkmak için kullanıldığına işaret ediliyor. Alınan bilgilere göre, önceki gün saat 23.00 sularında şüpheli bir aracın Kaynarca köyü Hocaoğlu mevkiinde ormanlık bölgeye giriş çıkış yaptığı ihbarı üzerine Jandarma ekipleri harekete geçti. Belirtilen mevkide yapılan araştırma sonucunda asfalt yoldan 30 metre uzaklıktaki ormanlık bölgede ağaçlara çakılı 4 adet tornavida tespit edildi. İşaretli ağaçların takip edilmesiyle yumuşak toprağın üzerinde bir poşet olduğu görüldü.

Vatandaşların Kaynarca köyünde önceki gün saat 23.00 sularında şüpheli bir aracın Hocaoğlu mevkiinde ormanlık bölgeye giriş-çıkış yaptığı şeklindeki ihbarı üzerine Jandarma harekete geçti. Araştırmada asfalt yoldan 30 metre uzaklıkta ağaçlara çakılı 4 tornavida tespit edildi. İşaretli ağaçların takip edilmesiyle yumuşak toprağın üzerinde siyah bir poşet olduğu görüldü. Toprağın 20 cm altında ise siyah poşet içerisinde su termosu bulundu. Termosta 27 adet 500 gramlık TNT kalıbı, 100 gram C-4 plastik patlayıcı, 155 cm boyunda yeşil renkli infilaklı fitil, 3 elektrikli fünye, 1 adaptör olduğu tespit edildi. Patlayıcı maddeler, kriminal inceleme için Beykoz İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Bomba uzmanları, patlayıcıların askerî birliğin deposundan çalınmış olabileceğini söylüyor. TNT kalıplarının genellikle 200 ve 400 gramlık olduğunu belirten bomba uzmanı Nuri Nazmi Çelik, TNT'lerden 3-4 tanesinin bile bir alışveriş merkezini yerle bir edebilecek güçte olduğunu söyledi. TNT patlayıcıları son yıllarda ses getiren eylemlerde kullanılıyor. Gübre bombası olarak da biliniyor. 1 kg TNT 12 katlı bir binayı hava uçurabiliyor. 17 kişinin hayatını kaybettiği Göngören'deki patlamada 1 kilogram TNT kullanılmıştı.
 
zaman



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,708 µs