CIA Levent Ersöz'ü ölümle tehdit etmiş | " /> CIA Levent Ersöz'ü ölümle tehdit etmiş | "/>

En Sıcak Konular

CIA Levent Ersöz'ü ölümle tehdit etmiş

3 Şubat 2009 15:30 tsi
CIA Levent Ersöz'ü ölümle tehdit etmiş
Mahkemede, yargı mensuplarıyla AKP'nin kapatılması davasını konuşup konuşmadığı da soruldu

Sedef Şenkal Demir / HaberTürk

Ergenekon davası kapsamında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı olduğu sırada Amerika İstihbarat Örgütü'nün kendisini öldürmek istediğini söyledi. "Ergenekon Terör Örgütü"nün üst düzey sorumlusu olmakla suçlanan Ersöz'e mahkemede, yargı mensuplarıyla yediği yemekte AKP'nin kapatılması davasını konuşup konuşmadığı da soruldu.

Ergenekon operasyonunun 6. dalgasından bir gün önce Rusya'ya kaçan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, ameliyat olmak için sahte kimlikle Ankara'da bir hastaneye yatarken yakalanarak gözaltına alınmıştı. Hakkında arama kararı bulunan ve Ergenekon soruşturmasını yürüten beş savcının da bulunduğu odada kısa bir ifade verdikten sonra gözaltı süresi dolan Levent Ersöz, tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemede beş sayfa ifade verdi.

Ergenekon Terör Örgütü'nün üst düzey sorumlusu olarak faaliyet göstermek ve hükümeti devirmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla çıkarıldığı mahkemede, Ersöz'e, kaçışı, kızının Şener Eruygur'a "Babamı aramayın" şeklinde çektiği mesaja, Cumhuriyet Çalışma Grubu'na, Ulusal Birlik Hareketi'ne, ses ve görüntü kaydı yaptığı kişilere, tanıdığı Ergenekon sanıklarına ve yargı mensuplarıyla yediği yemekte AKP'nin kapatılması davasını konuşup konuşmadığına dair sorular yöneltildi.

"Amerika İstihbarat Örgütü beni öldürmek istedi"

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, İstihbarat Daire Başkanlığı yaptığı dönemde üstlerinin kurmay başkanı olarak bir Korgeneral ve Genel Komutan'a bağlı çalıştığını, istihbarat dairesinin kendiliğinden izleme ve çalışma yapmadığını belirterek, kendisinin bölücü faaliyetler, irticai faaliyetler, organize suçlar ve terörizm konularında istihbarat toplama yetkilerinin olmadığını söylediği belirtildi. Ersöz'ün Komutanlık Yörüngelerinde Karşı Koyma tedbiri için ziyarete gelen komutanlık için tehlikeli olabileceğini düşündükleri kişileri ve görüşmelerini sivil de olsa muvazzaf asker de olsa kayıt altına aldıkları belirtilerek, "Her türlü terör örgütünün ölüm listesine girdim. Hakkımdaki koruma kararı emekli olduktan sonra da devam etti. Diyarbakır'da Jandarma Bölge Komutanı olduğum sırada bana gelen bir istihbari bilgiye göre Amerika 'nın istihbarat örgütünün beni ölümle tehdit ettiğini öğrendim" dediği öğrenildi.

Kızı Fulya Şener Eruygur'a "Babamı arama" mesajları atmış

Hakimin, kızı Fulya'nın bir zamanlar Jandarma Genel Komutanlığı yapan ve Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanıp sonra tahliye edilen Şener Eruygur'a babasını aramaması yolunda mesajlar çekmesi ve telefonlar etmesi ile ilgili sorusunu Levent Ersöz, kızının psikolojik durumun bozuk olmasıyla açıklıyor. Ersöz'ün bu soruyla ilgili psikolojik tedavi gören kızı Fulya'nın kendisinin emekli olmasını hazmedemediğini, üç kez intihara teşebbüs ettiğini belirterek, "Ben Şener Eruygur'la eski komutanım olması nedeniyle bayramlarda görüşüyordum. Bu nedenle bana zarar gelmesinden korkmuş olabilir ve o mesajları çekmiş olabilir" dediği öğrenildi.

Eşiyle "Telefon çaldırma" yöntemiyle bağlantı kurmuş

Levent Ersöz'ün Rusya'da yaşadığını ve daha sonra Türkiye'ye döndüğünü süreç içerisinde sahte kimliği ailesinden aldığını söylediği ve eşiyle telefon görüşmelerinde de kendi aralarında kodladıkları "Telefon çaldırma şifreleri"ni kullandıkları öğrenildi.

Uzan, Karamehmet ve Dalan'ın görüşmelerini kaydetmiş

İstihbarat Daire Başkanlığı döneminde kendisini ziyarete gelen kişilerin bazılarının ses ve görüntülerini üstlerinin emriyle çektirdiğini söyleyen Levent Ersöz, herkese böyle bir muamelede bulunmadığını zarar gelebilecek ve şüphelendikleri kişilerin kayıtlarını aldıklarını belirtti. Ersöz'ün kendisini ziyaret eden Bedrettin Dalan, Cem Uzan, Kıvanç Değirmenci ve Turgut Altınok ile görüşmemde ses kaydı yaptığını, bu kişilerden bazılarının kendilerine iletmek istedikleri şeyler olduğunu ileri sürdüğü öğrenildi.

Bu görüşmelerin kişileri yönlendirmek amacıyla yapılmış görüşmeler olmadığını da belirttiği öğrenilen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün ziyarete gelenlerin bir kısmının önceden Jandarma Genel Komutanını ziyaret ettiğini, daha sonra onun yönlendirmesiyle kendisine geldiğini iddia ettiği belirtildi.

Görüşmelerde ismi geçenlerden Nuray Başaran'ı gazeteci olarak tanıdığını bir kaç kez ziyaretine geldiğini, Mehmet Emin Karamehmet isimli kişinin ise iş adamı olduğunu ve Genel Komutan tarafından kendisine yönlendirildiğini belirten Ersöz, Emin Şirin'in de kendisinden önce İstihbarat Daire Başkanlığı'na gelip gittiğini, görevli olduğu dönemde de bir kaç kez de kendisine geldiğini söylediği öğrenildi.

Cumhuriyet Çalışma Grubu ve Ulusal Birlik Hareketi sorgusu

Mahkemede emrinde görev yapan Ergenekon tutuklu ikii muvazzafın Cumhuriyet Çalışma Grubu'nda oldukları da iddia edilen Levent Ersöz'ün Cumhuriyet Çalışma Grubu ve Ulusal Birlik Hareketi diye oluşumlarının var olmadığını ve bunlara üye olmadığını da söylediği belirtildi. Ersöz'ün İbrahim Çiftçi'nin öldürülmesiyle ilgisinin olmadığını da anlattığı ifadesinde yasa dışı veri toplamadığını söylediği de ileri sürüldü.

Gazeteci Başaran'ın tanıştırdığı kişi darbe planı getirmiş

Levent Ersöz'ün hakime, gazeteci Nuray Başaran'ın tanıştırdığı Faruk Demir isimli kişinin kendisine dört sayfalık bir darbe sunusu getirdiği, sunuda kutucuklar içine yazılmış bazı kod isimlerin bulunduğunu belirttiği belgeyi komutanı Şener Eruygur'a götürdüğünü, onun da "Gereğini yaparım" diye teslim aldığını söylediği öğrenildi. Ersöz'ün bu darbe planının Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz ve Eldiven olup olmadığını da bilmediğini söylediği ileri sürüldü.

Liman Lokantası'nda yargı mensuplarıyla yemek

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Yarsav Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığını ve Ankara'da Liman Lokantası'nda bir kez yemek yediklerini, yemeğin tamamıyle nezaket amacıyla düzenlendiğini ve ikisinin dışında yemeğe Yargıtay Savcısı Mehmet Şenay ile emekli Binbaşı İlhan Özcan'ın da katıldığını ileri sürdü. Ersöz yemeğin 2006 yılında gerçekleştiğini ve toplantı amacıyla yapılmayan bu yemeğe iddia edilenin aksine Ergön Poyraz'ın katılmadığını da ileri sürdü. Hakimin konu ile ilgili sorusu üzerine Levent Ersöz yemekle AK Parti ve onun kapatılmasıyla ilgili hiçbir şey konuşulmadığını da iddia etti.

Ergun Poyraz'ın resmi kayıtlı haber elemanı olduğunu bilmiyorum

Ergenekon sanıklarından yazar Ergun Poyraz'ı kendisinden önceki dönemde koruma tahsis edildiği için tanıdığını belirttiği öğrenilen Ersöz'ün Ergun Poyraz ile koruma meselesinde tanıştığını, sonra bir iki kez kitabını getirdiğini, Poyraz'ın jandarmanın resmi kayıtlı haber elemanı olduğunu bilmediğini, İl Alay Komutanlıklarında da kaydının olmadığını, kendisinin de bu kişiye komutanlığı döneminde hiçbir ücret ödemediğini söylediği ileri sürüldü.

Ersöz'ün Melih Gökçek ve AKP'ye danışmanlık yapan SESAR'ın Başkanı İsmail Yıldız'ı kendisinin çağırıp görüştüğünü, Sinan Aygün'ü de görev yaptığı sırada tanıdığını söylediği öğrenildi.

"Silah araştırması yapmam tamamen işle ilgili"

Emekli olduktan sonra silahlı kuvvetlerin ve emniyet mensuplarının kullandığı malzemeler ve silahlarla ilgili yurt içi ve yurt dışına yönelik ticari faaliyette bulunmak için araştırma yaptığını da belirten Levent Ersöz, bu amaçla Rusya'ya gittiğini ancak çalışmalardan bir sonuç alamadığını ileri sürdü.



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,885 µs