İran'la savaş yakında! | " /> İran'la savaş yakında! | "/>

En Sıcak Konular

İran'la savaş yakında!

3 Şubat 2009 14:05 tsi
İran'la savaş yakında! İsrail, Gazze Şeridi’ni yeniden bombalamaya başlarken, Tel Aviv’in Avustralya Büyükelçisi Yuval Rotem’den çarpıcı bir itiraf geldi. Büyükelçi, ‘Gazze saldırısı İran ile savaşın ön hazırlığıydı’ dedi.

İsrail’in dünya genelinde büyük tepki çeken Gazze operasyonunun, muhtemel İran saldırısı için bir hazırlık olduğu ortaya çıktı. Kanlı operasyonla ilgili şaşırıtıcı itiraf İsrail’in Avustralya Büyükelçisi Yuval Rotem’den geldi. Jerusalem Post gazetesinin haberine göre Rotem, Sidney’deki Yahudi toplumu liderleriyle yaptığı toplantıda, kameraların kapatılmasını istedikten sonra çarpıcı açıklamalarda bulundu. Toplantıda bulunan Avustralya Kanal 7 televizyonundan gazeteci Sarah Cummings’in verdiği bilgiye göre Rotem, İran’ın 14 ay içinde, dönüşü olmayan miktarda uranyım temin etmiş olacağını söyledi.

KATAR YOLUNU AYIRDI

İsrail’in son dönemdeki saldırlarının, İran’dan kaynaklanacak tehditlere karşı sadece bir ön hazırlık olduğunu söyleyen Büyükelçi, ‘İsrail’in Gazze’deki operasyonu, kararlı bir şekilde karşılık vermeye hazır olduğumuzu göstermekti’ dedi. Rotem, İran’ın nükleer güç haline geleceğinin önlenemeyeceğini düşünen Katar ve diğer radikal unsurların İran’a yöneldiklerini söyledi. Rotem, açıklamalarının basında geniş yankı bulması üzerine, ülkesinin İran’a saldırı hazırlığında olduğunu reddetti ancak İran’ın mutlaka durdurulması gerektiğini vurguladı.

GAZZE YİNE BOMBALANDI

İsrail İsrail savaş uçaklarının Refah’ta bir araca düzenlediği saldırıda bir kişi öldü, iki kişi de yaralandı. Bu arada Filistin lideri Mahmud Abbas’ın, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün üstünlüğünü kabul etmedikçe Hamas’la diyaloğun imkansız olduğunu söylemesine Hamas sert tepki gösterdi.

İsrail’e Lahey yolu göründü

Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcısı Luis Moreno-Ocampo, İsrail’in Gazze’de işlediği suçlarla ilgili olarak ‘hazırlık soruşturması’ yürütüyor. Savcılık, Gazze’de İsrail’in işlediği suçlar konusunda 200 kişi ve kuruluştan suç duyurusu geldiğini açıkladı. Açıklamada, savcılığın, gelen tüm duyuruları dikkatlice incelemekte olduğu ve gerekli görürse dava açılacağı bildirildi. Filistinli gruplar geçen hafta UCM’ye başvurarak İsrail’in Gazze saldırılarında savaş suçu işlediğini belirtmişlerdi. UCM Savclığı da suçun Filistin yönetimi altındaki topraklarda işlendiğini ve bu konuda yetkili olup olmadığı konusunun incelendiğini açıklamıştı. Roma Anlaşması, ilgili devletin savaş suçlarını kendi mahkemelerinde soruşturmaması durumunda UCM’ye bu iddiaları soruşturma hakkı veriyor.

A.A.



Bu haber 1,361 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,580 µs