En Sıcak Konular

Ergenekon'un tutuklu sanığından Perinçek'e övgü!

3 Şubat 2009 13:48 tsi
Ergenekon davasında savunmasına tahliye ve beraat talebiyle başlayan tutuklu sanık Hayrettin Ertekin, tutuklu kaldığı süre boyunca sanık Doğu Perinçek'in 3 kitabını okuduğunu, 13 kitabını da sipariş verdiğini söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon davasının bugün görülen oturumunda tutuklu sanık Serhan Bolluk'un son avukatı Fahrettin Erdem savunmasını tamamladı. Dava kapsamında yargılanan sanıkların tutuksuz olduğuna inandığını belirten Erdem, iddianamede müvekkili Serhan Bolluk hakkında asılsız iddialar bulunduğunu ileri sürdü.

Avukat Erdem'in savunmasını tamamlamasının ardından tutuklu sanık Hayrettin Ertekin savunmasını yapmaya başladı. Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındığı 22 Şubat 2008 tarihinde gözaltına alındığını belirten Ertekin, dava dasyasında hakkında birçok mesnetsiz suçlama bulunduğunu ileri sürdü. Üç farklı telefon görüşmesi kayıtları haricinde dava dosyasında hakkında delil bulunmadığını ileri süren Ertekin, "Savunmamın ardından tahliyeme ve beraatime karar verilmesini talep ediyorum." diye konuştu. Ertekin, Ergenekon destanının 11 yaşındayken kendisine öğretmeni tarafından ödev olarak verildiğini belirterek, bu kutsal ismin dava kapsamında kirletildiğini savundu. Ailesinde suç geçmişi olan hiç kimsenin bulunmadığını söyleyen Ertekin bu nedenle kendisinin de böyle suçlara tavassut etmeyeceğini, ticaret yapan bir kişi olduğunu ifade etti.

Dava sanıklarının birçoğunu cezaevinde tanıdığını söyleyen Ertekin, sanık Doğu Perinçek hakkında, "Kendisini ne kadar geç tanımışım. Tutuklu kaldığım süre içerisinde 3 kitabını okudum, 13 kitabını daha sipariş ettim. Onları da okuyacağım." dedi. Doğu Perinçek savunması sırasında sanık Muzaffer Tekin'in değerli bir insan olduğunu, geç tanıdığını ve partinin çatısı altında görmek istediğini söylemişti. Tekin'in, o gün cezaevinde İşçi Partisi'ne giriş işlemlerinin tamamlandığı ileri sürüldü.

Geçtiğimiz aylarda görülen duruşmalar sırasında tutuklu sanık Hayrettin Ertekin'e, siparişi üzerine yakınları tarafından küçük bir poşet içerisinde tespihler getirilmiş, dava arkadaşlarına "Ya sabır tespihi" olarak hediye edeceği lire sürülmüştü.

Tutuklu sanıklardan Ümit Sayın, mahkemeye yazılı olarak gönderdiği dilekçesini, "Kendisini koğuş ağası olarak gören Hayrettin Ertekin'in diktesi ile yazdım." iddiasında bulunmuştu.

Önceki duruşmalarda iddianamenin sayfa sayısının 2455 olduğunu belirten ve savunmasını da 2455 sayfa yapacağını söyleyen Hayrettin Ertekin'in savunması, öğle tatili nedeniyle yarıda kesildi.

cihan



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,224 µs