yeni inci | " /> yeni inci | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un akıl hocasından yeni inci

3 Şubat 2009 13:31 tsi
Ergenekon'un akıl hocasından yeni inci 
Aleksander Dugin şimdi de NABUCCO'yu hedef aldı...

Ergenekon terör örgütü sanıklarına destek açıklaması yapan, daha sonra da terörle kendisinin ilişkisi olamayacağı yönünde değerlendirmeler yaparak desteğini çeken Rus entelektüel Aleksander Dugin şimdi yine çok konuşulacak bir çağrı da bulundu. Avrasya hareketi lideri Dugin yönetimden Rusya'yı by-pass edecek doğalgaz boru hattı projesine ne pahasına olursa olsun izin verilmemesini istedi. Avrasya haber portalına açıklamada bulunan Dugin: "Bu doğalgazın jeopolitiği ile doğrudan ilgili. Eğer askeri bir müdahale gerekiyorsa bu da yapılmalı. Jeopolitik için tüm yollar mubahtır." dedi.

Eski Sovyet alanında Rus düzeninin kurulması gerektiğini savunan Dugin, "Nabucco'yu alt üst etmemiz lazım. Ukrayna da parçalanmalı. Kuzey ve güney olarak bölünecek Ukrayna'da iki ayrı yönetim kurulmalı. Genelde bir adım önde olmak zorundayız. Ya da geri çekileceğiz. Doğalgaz alanında geri çekilme diğer alanlarda da çekilmeyi zorunlu kılacak. Bunu kabul etmemiz mümkün değil." önerisinde bulundu.


Rus Kommersant Vlast dergisi de Nabbuco'yu engellemek için Ermenistan ve Azerbaycan arasında silahlı çatışma çıkabileceğini iddia etti. Vladimir Solovyev imzalı analizde yer alan değerlendirmelerde Rusya Başbakanı Vladimir Putin hükümetinin Nabucco projesini boşa çıkarmak için her türlü çalışmayı yapacağı iddia edildi. Analizde, "Şimdiki Rusya makamları için Nabucco'ya katılmak önerisi kabul edilemez. Putin'in enerjiyi Rusya'nın gücü için kullanmasından dönmesi mümkün değil. Gazprom'un Avrupa piyasasında güçlü rakibinin ortaya çıkmasına belki de yeni savaş olasılığı engel olabilir. Örneğin, Yukarı Karabağ tartışması yüzünden Rusya'nın dostu Ermenistan ve Nabucco'yu destekleyen Azerbaycan arasında" denildi.

AZERİ UZMANLAR: "SAVAŞ OLASILIĞI ZOR"

Azerbaycan Parlamentosu milletvekili Asim Mollazade ise, Rusya'nın şuan başlıca sorunun ekonomik krizle mücadele olduğuna dikkat çekerek Moskova'nın yeni bir Azeri-Ermeni çatışması çıkaracağına inanmadığını belirtti. Azeri siyasi uzman ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in eski dış politika danışmanı Vefa Guluzade de savaş olasılığının Erivan'ın işine gelmeyeceğini kaydetti. Guluzade, Ermenistan'ın Batı'yla gelişen sıkı işbirliğine değindi.


Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan doğalgaz krizi nedeni ile Rus enerji şirketi Gazprom ocak ayında iki hafta boyunca Avrupa sevkiyatını gerçekleştiremedi. Soğuk kış günlerinde zor günler yaşayan Avrupa Birliği ülkeleri Rusya ve Ukrayna'nın by-pass edilmesini öngören Orta Asya enerji kaynaklarının Türkiye üzerinden bölgeye ulaşmasını sağlayacak Nabucco doğalgaz boru hattı projesinin hızlandırılmasını istemişti. Türkiye'nin Nabucco'ya enerji verilmesi konusunda yaptığı davete Kremlin sıcak bakmıyor.

cihan



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,527 µs