En Sıcak Konular

Bahçeli'ye göre Davos çıkışı

3 Şubat 2009 10:52 tsi
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli, Erdoğan'ın Davos çıkışını yorumlarken, bir cümleyle övdü, sonra sert dille eleştirdi:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli'nin açıklamaları şöyleydi.

"Gazze'de çoğu kadın ve çocuk 1500'den fazla kişi ölmüştür. İsrail dünyayı hiçe sayarak hukuk ve ölçü tanımadı. Milletimiz Gazze'de yaşananlara haklı olarak tavır koyulmasını talep etti.

Geçtiğimiz hafta Başbakanımızın Davos'taki haklı tepkilerinden önce yaşananlar hükümetin sıkışmış tavrının göstergesidir. Dünyanın gözlerinin çevrildiği krizin etkilerinin konuşulacağı Davos'ta Başbakan Erdoğan, ekonomik çözüm açısından çok fayda sağlayacak bir toplantıyı başka mecralara kaydırmıştır. Başbakan hangi saikler tarafından oraya yönlendirildiği meçhuldür. Filistinli hangi grupların etkisi altında kaldığı sorgulanmalıdır.

Başbakan'ın tavrı yöntemi tartışılsa bile haklı, meşru ve makuldür. Başbakan'ın bir doğrusu sayısız yanlışını silmemiz için yeterli olmayacaktır. Milletimiz Davos resti karşısında şaşırmış ve heyecanlanmıştır. 6 yıl sonra karşılarında bir lider portresi gören millette bir umut doğdu. Başbakan yeni bir siyasi duygu istismarından medet umuyor.

Başbakan, Olmert ile yaptığı görüşmenin neden resmi evrakını tutmadı.

başbakan'ın çıkışı ile Türk dış politikasında değişim yaşanacağı ile ilgili bir beklenti oluşmuştur. Başbakan İsrail ile ilişkilerle ilgili önerimize sessiz kaldı. Türkiye'nin onurunu koruyacak tavır sergilenmeli. ABD ve BM politikalarına karşı bir tavır sergilenmelidir. Süleymaniye'de geçirilen çuval, Barzani'nin meydan okumaları unutulurken Başbakan'ın hatırlamadığı geröçeklerdir. Başbakan aynı kararlılığı Irak ve Kıbrıs konusunda da göstermeli... Başbakan şerefli Türk tarhini ve Çanakkale'yi unutuyor.  Başbakan'ın önüne onurlu dış politika izleme fırsatı doğdu. ABD'nin karşısında ezik olmaktan kurtulmalı ve Hamas'ın avukatlığından vazgeçmeli ve terör örgütü karşısında iradeli bir duruş göstermeli ve Kıbrıs konusunda omurgali bir dik duruşta bulunmalıdır.

Başbakan'ın bu çıkışı bir umudu doğurmuştur ama karakolda doğru söyleyip mahkemede şaşmıştır. Buradaki tepkiyi iç politika malzemesi haline getirmenin sinyalini vermiştir. Başbakan ülkeye dönünce bildik kimliğine döndü ve geri adım attı.

Başbakan hangisi? Toplantı sonrası modaratörü hedef aldığını söyleyen Başbakan mı? Hiçbir ülke ve milleti eleştirmediğini söyleyen başbakan mı? Sabun köpüğü çabuk dağıldı. Bu geri adımlarla Filistinlilerin yüzüne nasıl bakacaktır? Tükiye talip olduğu arabulucuk görevini nasıl yapacak? Türkiye'deki politikasını Filistin'e taşıyan başbakan Filistin'in yarısını dost yarısını düşman göstermektedir. Türkiye'nin Ortadoğu'daki arabuluculuk rolü başlamadan bitmiştir. Başbakan'ın gerçek sınavı şimdi başlanmıştır.

Başbakan Erdoğan'ın önce kurguladığı sonra sahnelediği temsil sonrası millitin gerçek sorunları ötelendi. AKP'nin yalanları bir bir ortaya çıkıyor. Hükümet ülkeyi meçhul karanlık bir yola sokmaktadır. Gösterdikleri sırça sarayın boyları dökülüyor. Küredeki kriz ateşinin ülkeye tutuşması an meselesidir. Artık konu ciddidir ve sözde önlemlerle geçiştirilemez. IMF ile görüşmeler çıkmaza girmiştir. 9 aylık sürede hiç bir şekilde gelişme yaşanamıştır. Meselenin nerede kiitlendiği de bilinmemektedir. IMF'in katkısının çok faydası olmayacak. Finansman darboğazı için geçici bir çözüm olacak.

AYRINTILAR GELECEK


HABER 7

 



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,917 µs