ne kaybetti? | " /> ne kaybetti? | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye ne kaybetti?

3 Şubat 2009 09:52 tsi
Türkiye ne kaybetti? Hüsnü Mahalli soruyor: "son 6 yıllık dönemin tüm süreçlerine bakarak şu soruyu kendinize sorun: Acaba Türkiye ne kaybetti?"

Hüsnü Mahalli / Akşam

Kara Cahiller!

İsrail Başbakanı Olmert 14 Şubat 2007'de Ankara'ya geldiğinde bu kişiye asla güvenilmemesi gerektiğini söyleyip yazmıştım.
Ertesi gün Erdoğan ile görüşen Olmert, genel olarak Kudüs ve özel olarak Haremi-i Şerif'in altında yapılan kazılarla ilgili olarak Başbakan'a yalan söyledi. Erdoğan da ortak basın toplantısında bu yalanları Olmert'in yüzüne vurarak inceleme komisyonu göndereceğini açıkladı.
Kudüs'e giden komisyonun hazırladığı raporda Olmert'in yalan söylediği belirlendi.

Aynı Olmert 20 Mayıs 2008'de danışmanlarını İstanbul'a göndererek Türkiye'nin arabuluculuğu ile Suriyeliler'le barış görüşmelerini başlattı.
O gün yazdığım yazılarda ve televizyon konuşmalarımda Olmert ve İsraillilere asla güvenilmemesi gerektiğini vurgulamıştım.
22 Aralık 2008'de Ankara'ya gelen Olmert, Başbakan Erdoğan ile 5 saat süreyle Suriye barışını görüştükten sonra İsrail'e döndü ve Gazze'ye saldırı kararı vererek Türkiye ve Başbakan Erdoğan'a büyük saygısızlık yaptı.
Kendince Erdoğan'ı bölgede zor durumda bırakacaktı.
Olmert aynı şeyi Hamas'ın elindeki İsrailli askerin kurtarılması için uğraşan dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e de yapmıştı.
Olmert ve İsrailliler'den başka bir şey beklenemezdi.
Tıpkı Peres'ten beklenemeyeceği gibi. 13 Kasım'da Ankara'ya gelerek TBMM'de konuşan Peres ile ilgili olarak  AKŞAM'da bu kişinin Polonya'dan Filistin'e göç ederek Filistinlileri öldüren Siyonist Hagana terör örgütüne katıldığını ve sonraki süreçte İsrail Savunma Bakanı olduğunu, Fransa'dan nükleer tesis ile malzeme kaçırılmasında ve sağlamasında büyük rol oynadığını yazdıktan sonra bu kişiye asla güvenilmemesi gerektiğini belirttim ve dedim ki;

'Peres'e bu daveti yapanlar ve ona Atatürk'ün kurduğu ve Türk ulusunun onurlu Kurtuluş Savaşı'nı emperyalist ülkelere karşı başarı ile sonuçlandıran TBMM'de konuşma olanağı sağlayanlar umarım ne ve neden yaptıklarını biliyorlardır.''

Şimdi bunları neden yazıyorum?

Çünkü bazı kara cahiller bir yandan Hamas'ı PKK'ya benzetme gaflet ve delaletinde bulunurken Başbakan Erdoğan'ı Hamas'ın peşine takılarak Türkiye'ye zarar verdiğini söyleyecek kadar Peres'leşiyor.
Umarım aynı kişiler şimdi de 'Hamas ile masaya oturmalıyız' diyen Uluslararası Filistin temsilcisi ve İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'e ya da Hamas'çılarla sürekli temas halinde olan Fransa Dışişleri Bakanı Kushner'e de aynı suçlamada bulunmaz.
Üstelik İsraillilerin Hamas'çılarla Mısır'da görüştüğü sırada.
Dedim ya bunlar kara cahil ama aynı zamanda yalancı ve katil Peres gibi  suçluluk psikolojisi içinde bağırmayı çok iyi beceriyorlar.
Ama boşuna Türk halkı onların kim olduğunu artık çok iyi biliyor.
Tıpkı 'Erdoğan'ın tepkisi Türkiye'ye çok pahalıya mal olacak' diyenleri bildiği gibi.

Bir hatırlayın. 1 Mart tezkeresi çıkmadığında da bu kişiler 'ABD bizi mahvedecek' demişti.
Amerikan askerinin Felluce katliamlarına ve Ebu Garib işkencelerine tepki göstererek 'bunlar insanlık dışı vahşi cinayet' diyen Başbakan Erdoğan'a aynı kişiler 'Sen ne yapıyorsun artık telefonuna Beyaz Saray'da kimse cevap vermez ' demişti.
Hamas lideri Ahmet Yasin 20 Mart 2004'te İsrail uçakları tarafından vurulduğunda Başbakan Erdoğan 'İsrail bir terörist devlet' dediğinde ve Hamas lideri Halit Meşal'i Ankara'da misafir ettiğinde aynı kişiler koro halinde ve bu kez daha yüksek ses ve tonda 'İsrail ve Yahudi lobiler Türkiye'yi perişan edecek' diyerek tehditler savurmuştu.
Ben ise her iki konuda birçok yazı yazmış ve televizyonlarda yorumlarda bulunarak şunu vurgulamıştım:
'Korkaklar korkmasın ve Türk halkını da korkutmaya kalkışmasın'.
Şimdi ey kara cahiller: Elinizi vicdanınıza (varsa) koyun ve son 6 yıllık dönemin tüm süreçlerine bakarak şu soruyu kendinize sorun:
Acaba Türkiye ne kaybetti?

Perişan ve rezil olan kim?

Türkiye yalnızca Arap ve İslam aleminde değil tüm dünyada saygınlık ve prestij kazanmıştır.
Türkiye, Arap liderleri zirvesine davet edilmiş, İslam Konferansı liderliğine ve BM Güvenlik Konseyi üyeliğine seçilmiş, Afrika ve Latin Amerika ile yoğun ilişkiler geliştirmiş, AB yolunu aralamış ve son 5 yılda onlarca uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapmıştır.
Peki Türkiye'yi mahvetmesi beklenen ABD, İsrail ve Yahudi lobilere ne oldu?
ABD; Irak, Afganistan ve Somali'de yenilmiş, Ortadoğu politikası tümden iflas etmiştir.
İsrail ise katil bir devlet olarak tüm dünya insanlarının vicdanında mahkum edilerek rezil olmaktan daha beter olmuş.
Yahudi lobileri ise 2004'te Başbakan Erdoğan'a verdikleri cesaret madalyasını, bu cesaretini Peres'e karşı kanıtladığı için geri almaya ve bunu verecekleri başka adam bulmakla meşgul.
Başbakan Erdoğan'a düşen görev ise onların işini kolaylaştırarak 'alın bu  madalyayı ve öldürmeyi çok iyi bilen ya da sizi cesaretle savunan birilerine verin' demektir.

Hatta Türkiye'den bazılarının isimlerini bile önerebilir.
Not: Gazze ve Davos gelişmeleri ile ilgili olarak SMS ve elektronik posta mesajı gönderen binlerce okuyucuma teşekkür eder, yanıt veremediklerimden özür dilerim.



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,782 µs