Saadet'ten korkmuş Peres'i fırçalamış! | " /> Saadet'ten korkmuş Peres'i fırçalamış! | "/>

En Sıcak Konular

Saadet'ten korkmuş Peres'i fırçalamış!

3 Şubat 2009 09:26 tsi
Saadet'ten korkmuş Peres'i fırçalamış! Erdoğan'ın Davos çıkışını eleştirenlerin yaptığı yorumlar arasında en ilginç gerekçe Cüneyt Ülsever'e aitti. Ülsever'e göre Endoğan'ın öfkesinin nedeni Saadet Partisi'nden duyduğu korkuydu

Cüneyt Ülsever,  Hürriyet gazetesindeki köşesinde bugün yer verdiği "Akıl tutulması mı, yoksa bir milletin uyanışı mı?" başlıklı köşe yazısında Başbakan Erdoğan'ın çıkışını olumlu karşılayanları ve nedenlerini sıraladıktan sonra, "Türkiye’nin bu çıkışla ne kazanıp ne kaybedeceğini zaman gösterecek ama Erdoğan’ın çıkışına yapılan eleştirilere gösterilen aşırı tepki, beni alabildiğine kaygılandırdı. Bir milletin uyanışını alkışlayanların kendileri gibi düşünmeyenlere gösterdiği tepkiye bulabildiğim bir tek isim var: Akıl tutulması!" yorumunu yaptı.

"Başbakan’ın çıkışını bir zafer olarak algılayanlar böyle düşünmekte, bu çıkışı kutlamakta özgürler ama onlar kendileri gibi düşünmeyenlere "káfir", "katli vacip", "Siyonist uşağı", "Filistin’de ölen çocukların katili" vb. diyebiliyorsa, Başbakan’ın gözü önünde gazetecilere saldırabiliyorlarsa, sosyal psikologlar tepkilerin abartılmasını eziklik duygusunun dışa vurumuna ve Başbakan’ın insanları azarlamasının beğenilmesini otorite özlemine bağlıyorlarsa; birilerinin de oturup imam-cemaat ilişkisini hatırlayarak "Bu ülkede neler oluyor?" diye sorma zorunluluğu vardır." dişerek yazısını sürdüren Cüneyt Ülsever, Akıl tutulmasının üstümüze bir kara bulut gibi çöktüğünü savunarak, " bunun aynı zamanda korkuyu körüklediğini söyledi ve ""Başbakan’ın tavrı diplomasi kurallarına uymaz", "2. Lady, İsrail Cumhurbaşkanı’na yalancı diyemez" mealli eleştirel sözler, intikamı alınması gereken sözler olarak tepki görüyorsa bu ülkede hoşgörü/toleransa yer kalmadığı, giderek "Adına ne denirse densin ama demokrasi denemeyecek bir rejime doğru mu sürükleniyoruz?" sorusu, benim gibi bazı insanların zihnine yerleşmeye başlamaktadır. Bir başka endişem de bu soruyu açıkça soran insanların muazzam bir azınlık oluşturmasıdır!" diye yazdı.

Yazının en ilginç yeri ise Başbakan'ın Davos'taki çıkışının da Saadet Partisi'nden dolayı yaşadığı gerilimden kaynaklanan öfke olduğuna dair imanın bulunduğu yerdi.

Ülsever'in yazısının son kısmı şu şekilde:

" Saadet’in yeni lideriyle seçimlere yepyeni bir faktör ilave edildiğini, bu köşede, kimsenin Saadet’e dikkat etmediği dönemlerden beri yazıyorum.

Ben hálá Başbakan’ın denetimsiz öfkesini, Saadet’in altını oyması endişesine bağlıyorum.

Seçim uğruna:

1) IMF oyalanmaktadır.

2) Çok dengeli politika göz ardı edilip, Hamas alabildiğine kucaklanmakta, öte yanda İsrail, diplomasi kuralları da aşılarak dışlanmaktadır.

3) Ergenekon Davası saptırılmaktadır.

İddia ediyorum, her üçü de seçim sonrası, 30 Mart’tan itibaren dengelenmeye çalışılacaktır.

Bu arada da durumdan kaygı duyanlara yapılabilecek bir tek iş düşmektedir.

Dua etsinler!

(Haber 7 - Hürriyet)


"Allah’ım 30 Mart’a dek IMF’nin, İsrail’in, ABD’nin gözünü ve aklını bağla!"



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,569 µs