En Sıcak Konular

'Türkiye bağırsaklarını temizliyor'

1 Şubat 2009 18:47 tsi
Belçika'nın önde gelen fikir gazetelerinden De Standaard'da, Ergenekon terör örgütüne yönelik operasyonla "Türkiye'nin bağırsaklarının temizlediği" belirtildi.

''Türkiye'de büyük temizlik'' başlığı ile kaleme alınan makalede, son dalga operasyonlarıyla birlikte onlarca üst düzey kişinin yakalandığı hatırlatılıyor ve ''Türkiye, bağırsaklarını mı temizliyor?'' sorusu yöneltiyor. Flamanca yayımlanan gazetenin makalesinde şu görüşlere yer verildi:

''İki yıl önce Ermeni asıllı gazeteci Hrant Dink'in koltuğunda oturan Etyen Mahçupyan 'Farklı bir döneme girdik. Türkiye'de temizlik yapılıyor. Polis sokaklardan bomba ve mermi topluyor. Kısa zaman öncesine kadar bunlara sahip olan ülkeyi idare ediyorlardı.' diyor.

Agos gazetesi yayın yönetmenine yönelik saldırıdan sonra Ergenekon soruşturması derinleştirildi. Birkaç ayda bir geniş çaplı operasyonlar yapılıyor. Ergenekon soruşturması kapsamında onlarca emekli general, politikacı veya işadamı gözaltına alındı. En son Sivas'ta ele geçirilen bulgulara göre Etyen Mahçupyan'nın da canına kıyılmak istendiği anlaşıldı. Mahçupyan ise son gelişmeleri çok olumlu değerlendiriyor ve ' Hayal edemeyeceğimiz olumlu gelişmeler yaşıyoruz son zamanlarda. Cumhuriyet savcısı 'derin devlet'in gerçekten üzerine gitme cesareti gösteriyor. Çok kısa zamanda da bu meyvesini verdi. İnsan hayretler içinde kalıyor, topraktan fışkıran cephanelikleri görünce. Bu kadar cephanelikle ne planlanıyordu, merak ediyorum. Ergenekon'un üzerine daha önceden gidilseydi belki de Hrant Dink yaşıyor olacaktı?' şeklinde konuşuyor.

Tahminlere göre 90'lı yıllardan itibaren 15 bin faili meçhul cinayet işlenmiş ve bunun altında da derin devletin yattığı düşünülüyor. Özellikle Kürt vatandaşlar kurban gitmişler faili meçhullere. Diyarbakır İnsan Hakları Derneği'nden Sezgin Tanrıkulu, Ergenekon kapsamında yakalanan kişilerin bir dönem Doğu'da korku cumhuriyeti kurulmasında sorumluluk sahibi olduklarını anlatıyor.

Faili meçhul kurbanı aileler bugünlerde 'kaybolan' yakınlarının peşine düşebiliyor. Ergenekon'a yönelik operasyonu herkes de desteklemiyor. Karşı çıkanlara göre, operasyonlar siyasi ve AK Partinin muhalefeti susturmak için bastırdığı yöntemlerden bir tanesi.

Deniz Baykal'a göre gözaltına alınanların çoğunluğu Kemalist düşünceden ödün vermek istemeyen insanlar. Fakat hukuk çevrelerine göre söz konusu Kemalistler askerle işbirliği yaparak darbe girişiminde bulunmuşlar. Oluşturulacak kaos ortamında asker göreve çağrılarak ve AK Parti yönetimine son verilmek istenmiş. Türklerden bir kısmı Ergenekon'a yönelik operasyonla ülkenin bağırsaklarını temizlediğine inanıyor. Diğerleri ise AK Parti'nin şeriata doğru atılmış bir başka adımı olduğunu savunuyor. Bir gerçek var ki, her zaman siyasete aktif şekilde müdahil olan asker sessizliğini koruyor"

cihan



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,467 µs