En Sıcak Konular

Rusya'da huzurevinde yangın: 23 ölü

1 Şubat 2009 18:13 tsi
Rusya'nın Komi bölgesi Podyelsk kasabasında bulunan huzurevinde çıkan yangında 23 kişi hayatını kaybetti. Sigara nedeni ile çıktığı iddia edilen yangının itfaiyeye 20 dakika geç haber verildiği için faciaya neden olduğu kaydediliyor.

Moskova'nın 1200 kilometre kuzeyinde bulunan huzurevine giden yol ve altyapının bozuk olması kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşmasına engel oldu.

Komi bölge yönetimi sözcüsü Konstantin Bobrov, huzurevinde bulunanlardan üç kişinin kurtarıldığını, 23 kişinin de hayatını kaybettiğini belirtti. Olağanüstü Hal Bakanlığı bölge sözcüsü Grigori Gurbunov Vesti, 24 televizyonuna yaptığı değerlendirmede, huzurevi yetkililerinin kendilerine geç haber verdiği için müdahalede geciktiklerini kaydetti. Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev olayla ilgili acil araştırma grubu oluşturulmasını ve inceleme başlatılmasını istedi.

Ria Novosti haber ajansına açıklamada bulunan Kremlin temsilcisi İlya Klebanov, daha önce huzur evinde yapılan incelemede yangın sisteminde eksiklikler tespit edildiğini, ancak sonrasında gerekli önlemlerin alınmadığı eleştirisini getirdi. Petrol ve kömür maden rezervlerinin yer aldığı bölgede bulunan ormanlar da ulaşımı zorlaştırıyor.

Yılda ortalama 18 bin yangının çıktığı ülkede hastane, okul ve devlet binalarında yeterli yangın önlemlerinin alınmaması nedeni ile trajediler yaşanıyor. Kasım 2007'de yine bir huzurevinde meydana gelen yangında 32 kişi hayatını kaybetmişti. Mart 2007'de bir başka huzurevi yangınında da 62 kişi ölmüştü. Sibirya'da meydana gelen bir huzurevi yangınında da 10 kişi ölmüştü.

Aralık 2006'da da uyuşturucu bağımlılarının tedavi edildiği bir hastanede çıkan yangında 46 kişi pencerelerde demir parmaklıkların bulunması ve yangın güvenlik önlemlerinin alınmaması nedeni ile hayatını kaybetmişti.

cihan



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,078 µs