En Sıcak Konular

Zeki Sezer: Başbakan sahte kabadayı

1 Şubat 2009 13:49 tsi
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, “Filistin'deki katliama elbette çok üzülüyoruz, içimiz yanıyor. Başbakan, Irak işgal edilirken de kuzu kuzu oturdu. Irak'ta 1 milyon müslüman öldürüldü. Neredeydin o zaman? Dış politika sahte kabadayılıkla olmaz”

Aday tanıtımı için Kayseri'ye gelen ve Tekzen Düğün Salonu'nda partililere seslenen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye'nin çetin ve karanlık günler yaşadığını, 57'nci hükümet döneminde Başbakan Bülent Ecevit'in dışarıya karşı dimdik, içerde de halka yakın bir politika izlediğini, ancak bu hükümetin entrikalarla düşürüldüğünü söyledi. Sezer, “572nci hükümete o entrikaları düzenleyenler, daha sonra adına ‘AK’ denilen ama karanlık bir partiyi iktidara taşıyarak Türkiye'nin 6 yılını çaldı. Ülkemizde işsizlik, yolsuzluk ve fakirliğin kader haline gelmesine neden olan olanlar 57'nci hükümeti elbirliği ile iktidardan uzaklaştırdı.

Bu karanlık partiyi iktidar edenler, ulusal birliğimizi ve bütünlüğümüzü her türlü tehdite açık hale getirdi. Ödün üstüne ödün verdiler” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta sergilediği tutumu “Sahte kabadayılık” olarak nitelendiren Sezer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Başbakan'ın Davos'taki sahte kapadayılığına bakmayın. Filistin'deki katliama elbette çok üzülüyoruz, içimiz yanıyor. Ama Ecevit'i iktidardan düşürenler, Ortadoğu'daki bugünkü katliamın sorumlularıdır. Başbakan, ABD Başkanı Bush'un karşısında bacak bacak üstüne atmış oturmuş. Başbakan, Irak işgal edilirken de kuzu kuzu oturdu. Hatta danışmanları ve aracı koyduğu adamlar ABD'ye gidip ‘Bu adamı kullanın. Deliğe süpürmeyin’ dedirtti.

6 yıldır Ortadoğu'daki gelişmelere sessiz kalan BOP'un eşbaşkanı olmasıyla övünen Başbakan sahte kabadayıdır. Erdoğan, Davos'ta Peres'in kabul edilemez konuşmasına dikleniyor ama arkası gelmiyor. İsrail Gazze'yi vurmadan önce 5.5 saat İsrail Başbakanı ile gizlice konuşuyor. Ne konuştunuz Başbakan anlatın? Irak'ta 1 milyon Müslüman öldürüldü. Neredeydin o zaman? Dış politika sahte kabadayılıkla olmaz. Bunun sonucunu görmek istiyoruz. Yerel seçimler var diye, dış politikayı iç politikaya alet mi ediyorsunuz? ‘Ben diplomat değilim’ diye Dişişlerini aşağılıyor. Kimse ona diplomat ol demiyor. Önce devlet adamı ol. Şimdinin gençleri hatırlamaz ama 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı gerçekleşmeden önce ABD'li diplomat Sisco, diplomatik üslupla Türkiye'yi tehdit etti. ‘Kıbrıs'a gitmeyin’ dedi. Başbakan Ecevit, ‘Sayın diplomat, uçaklarımız şu an Kıbrıs'ta’ diyecek yürekliliği ve kararlılığı gösterdi. Kararlılık, yüreklilik budur. Ecevit, haşhaş ekimine karşı tehditlere de direndi ve kararlılık gösterdi. Başbakan şimdi esip gürlüyor. Ama DSP olarak bunun sonucunu bekliyoruz. Eğer, kuzu kuzu oturacaksa, sahte kabadayılığını Türk milleti kabul etmez. Erdoğan sahte kabadayıdır.”

Aday tanıtım toplantısında, izleyiciler arasındaki türbanlı ve başörtülü kadınlar da Zeki Sezer'e sevgi gösterisinde bulundu.

hurriyet



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,407 µs