En Sıcak Konular

Obama'nın saati Tahtakale'ye düşerse

1 Şubat 2009 12:51 tsi
Daniel Klein Satış Müdürü Fatih Akgül, ABD Başkanı Barack Obama'nın kullandığı ve gizli servisin armağan ettiği iddia edilen kol saatiyle ilgili olarak ilginç bir talepte bulundu.

Daniel Klein Satış Müdürü Fatih Akgül, ABD Başkanı Barack Obama'nın kullandığı ve gizli servisin armağan ettiği iddia edilen kol saatiyle ilgili olarak, talebe göre yaz aylarında Türkiye'ye getirip 50 lira seviyelerinden satışa çıkarabileceklerini kaydetti.

Başkan Obama'nın basına yansıyan kol saatiyle ilgili Sirkeci'de uzun yıllardır saat işiyle geçimini sağlayan esnaf ve sektör temsilcilerinin görüşünü alan AA muhabirine açıklama yapan Daniel Klein Satış Müdürü Fatih Akgül, Obama'nın kullandığı saatin, görünüşte hiç bir özelliği olmayan basit bir saat gibi durduğunu anlattı.

Sirkeci ve Tahtakale'de Jag Gray 6500 olarak adlandırılan modeldeki saati daha önce duyan, tanıyan çıkmazken, esnafın genel kanısı saatin temel fonksiyonlarının dışında da özellikleri olabileceği yönünde... 

Amerikan gizli servisinin saatin içine gizli özellikler yerleştirmiş olabileceği olasılığını yineleyen Akgül, Obama'nın deri kayışlı saat tercihinin de şaşırtıcı olduğunu kaydetti.

Deri kayışın genellikle ucuz saatlerde kullanıldığını, üst düzey yönetici ya da varlıklı kişilerin metal kordonlu saat kullandığını savunan Akgül, ''Bu saatte deri kayış kullanmalarının nedeni, eğer gizli birtakım özellikler kullanılmışsa, bunu deri kayışta daha rahat yapabilirler. Deri'nin teri emme özelliği vardır. Belki de Obama'nın terinden, vücudundaki değişiklikleri izleyebileceklerini düşünüyorum.'' şeklinde konuştu.

Saatin ayrıca, takip edilme, ses dinleme gibi özellikleri de olabileceğini belirten Akgül, Amerikan gizli servisinin, saati Çin'de değil İsviçre'de yaptırmış olabileceğini anlattı.

Akgül, saatin üzerinde marka kullanılmadığına dikkati çekerek, ''Saate baktığımızda, hiçbir özelliği olmayan bir saat gibi görünüyor. Bu saat, eğer marka değeri olan bir saat olsa, maliyeti en çok 60-70 dolar olur. Yaz aylarında gelen talebi değerlendireceğiz. Bu yönde bir talep olursa eğer, bu saati Türkiye'ye getirip, yaklaşık 50 liradan satabiliriz'' şeklinde konuştu.

-KONYALI SAAT-

Konyalı Saat Satış Müdürü Mustafa Uysal da saatin basit, pilli bir saat gibi göründüğünü belirterek, ''Ancak, bu kadar basit bir saat olsa, Amerikan gizli servisinin böyle bir şeyle uğraşacağını düşünmüyorum. Saatte gizli özelliklerin bulunma ihtimali, bana da daha yatkın geliyor'' dedi.

Uysal, Obama'nın kullandığı saatin dizaynının, lisanslı olduğunu düşünmediğini, bu sebeple başka üreticilerin de bu saati üretip satabileceklerini ifade etti.

Saatin, marka değeri olmadığı için, en fazla 100 liradan satılabileceğini dile getiren Uysal, özelliğine göre çok daha aşağı fiyatlara da inebileceğini kaydetti.

Uysal, ''Biz, bu saati Nacar markamızla satsaydık, 400 ile 600 lira arasında, Movado markamızla satsaydık, 4 bin franktan, Zenith markamızla satsaydık, 15 bin franktan başlayan fiyatlarla satardık'' diye konuştu.

-JAG GRAY 6500-

Geçtiğimiz günlerde, basında Başkan Obama'nın Beyaz Saray'a geldikten sonra Tag Heuer yerine Jag Gray 6500 model olarak bilinen daha ekonomik bir saat kullanmaya başladığına ilişkin haberler yer almıştı.

Çin'de üretilip 200 dolardan satıldığı iddia edilen saatin Başkan Obama'ya gizli servis tarafından armağan edildiği, saatin içinde de Secret Servise ibaresi bulunduğu yazılmıştı.

aa



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,223 µs