En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu Şili'yi Şile yaptı

1 Şubat 2009 12:39 tsi
Geçtiğimiz günlerde Kağıthane'ye "Kağıttepe" diyen Kılıçdaroğlu, bu kez Latin Amerika ülkesi Şili'ye 'Şile' dedi.

Politikacıların dil sürçmelerine, eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut ve Tansu Çiller'den sonra şimdi bu kervana bir yenisi eklenedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini hayalci olmakla suçlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a cevap verdi.

İstanbul için vaat ettiği bütün projelerini gerçekleştireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan bana oy versin, desin ki, 'CHP'ye oy verin'. Seçildiğim taktirde söylediklerimi yapmazsam o zaman görürsünüz" dedi.

'Şili' yerine 'Şile' dedi

Bahçeşehir Üniversitesi'ndeki 'Siyaset Okulu'nda düzenlenen "Siyasi Etik ve Dokunulmazlık" konulu bir panele katılan Kılıçdaroğlu, konuşmasına yeni bir dil sürçmesiyle başladı. Geçtiğimiz günlerde Kağıthane yerine "Kağıttepe" diyen Kılıçdaroğlu, dün de dili sürçünce "Şili" demek isterken "Şile" dedi.

Dünyanın hiçbir yerinde naylon fatura düzenlemekten yargılanan birinin Maliye Bakanı olamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Ne Uganda'da, ne Şile'de, ne Amerika'da ne de başka bir yerde böyle biri Maliye Bakanı olamıyor. Ama Türkiye'de Maliye Bakanı Kemal Unakıtan olabiliyor" dedi. Bu dil sürçmesi öğrenciler arasında gülüşmelere neden olunca Kılıçdaroğlu, anında kendini düzeltti.

İstanbul gerçeğini görsün

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına partisinin isteği üzerine evet dediğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Hayatım boyunca hiçbir makamı kendim talep etmedi. Hep görev aldığım makamlara davet edildim. Belediye başkan adaylığı da partimin isteğiyle oldu. Buraya da yolumu bulmaya gelmedim. Çeşitli numaralar çevirerek yolunu bulanlar var ama biz bunlardan olmayacağız. Bana 'İstanbul'da yolunu bulamaz'diyen Başbakan Erdoğan'a İstanbul'un gerçeğini göstermek istiyorum. Vakit ayırsın, onunla birlikte çamur var mıdır, yollar nasıldır gidip, gezip görelim."

vatan



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,221 µs