En Sıcak Konular

Ergenekon sanıkları sürekli hasta!

1 Şubat 2009 09:58 tsi
Ergenekon sanıkları sürekli hasta!  
Ergenekon terör örgütü soruşturması şüphelileri ve sanıklar hastalıklarıyla gündemden düşmüyor. Yolu hastaneye düşen birçok sanık her fırsatta 'sağlık sorununu' tahliye gerekçesi olarak öne sürüyor.

Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmeler de işe yaramayınca özellikle asker tutuklular GATA'daki hükümlü koğuşuna götürülmek isteniyor. Veli Küçük, Şener Eruygur, Arif Doğan ve Hurşit Tolon'dan sonra emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. 6 ay firari şüpheli olarak yurtdışında bulunan Ersöz, yakalandıktan hemen sonra rahatsızlandığı gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. Ersöz, JİTEM'ci tutuklu emekli Albay Arif Doğan'la Koşuyolu Hastanesi'nde aynı odada kalıyor. Her gün 5-7 sanık, hasta olduğu gerekçesiyle duruşmalara gelmiyor. Hastalananlar, fenalaşanlar, kalp sorunu yaşayanlar yargı sürecinde sıkça gündeme geliyor. 19 aydır devam eden ETÖ soruşturmasında en çok dikkat çeken ise asker tutukluların önce rahatsızlanıp daha sonra GATA'ya sevk edilme talebinde bulunması.

Veli Küçük: 21 Ocak 2008'de gerçekleştirilen 3. dalga operasyonda tutuklandı. 13 Nisan 2008'de hastaneye kaldırıldı. İdrar yollarında taş ve iltihap tespit edilen ve yapılan anjiyoda bir damarının tıkalı olduğu belirlenen Küçük'e 40 dakikalık operasyonla stent takıldı.

Ferit İlsever: İşçi Partisi genel başkan yardımcısı olan Ferit İlsever, 24 Mart 2008'de tutuklandı. Akciğer kanseri başlangıcı olduğu gerekçesiyle 29 Ağustos 2008'de tahliye edildi. Yapılan tetkiklerde kanser olmadığı ortaya çıktı.

Ayşe Asuman Özdemir: Siroz hastası olduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra 18 Temmuz 2008'de tahliye edildi.

Şener Eruygur: 1 Temmuz 2008'de yapılan 6. dalga operasyonda gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde ifade vermeyi beklerken tansiyonunun yükselmesi nedeniyle fenalaştı. Kandıra F Tipi Cezaevi'nde emekli Orgeneral Hurşit Tolon'la beraber kaldığı koğuşta merdivenlerden düşerek beyin kanaması geçirdi. GATA'ya sevk edilen Eruygur, 2,5 ay tutuklu kaldıktan sonra 21 Eylül 2008'de tahliye edildi.

Hurşit Tolon: 24 Eylül'de rahatsızlanarak Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Avukatları, tahliyesini istedi. Savcılık reddetti. Bunun üzerine mahkeme, Tolon'un Adli Tıp Kurumu'na sevkine karar verdi. Kurum, kilo kaybının strese bağlı olduğunu belirterek, herhangi bir hastalık teşhisi koymadı. Mahkeme, tahliye talebini reddetti. Ancak avukatlarının mücadelesi sürdü. 23 Ocak 2009'da GATA'ya sevk edildi.

Hayrettin Ertekin: 28 Ekim 2008'de dava görülmeye başlandıktan sonra savcı iddianameyi okurken rahatsızlandı. Duruşmadan çıkarıldı. Kalp sorunu olduğu gerekçesiyle Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen Ertekin'in tahliye talepleri reddedildi.

Adil Serdar Saçan: Geçtiğimiz yıl Eylül ayında tutuklandı. Avukatı Serkan Saçan, müvekkilinin sağlık sorunları yüzünden bir an önce ifadesinin alınması amacıyla savcılığa dilekçe verdi.

Bedrettin Dalan: Son operasyonda gözaltı kararı çıktı. Operasyondan önce Amerika'ya kaçtığı öğrenildi. Sağlık sorunları bulunduğu ve tedavi olacağı gerekçesiyle bu ülkede kalıyor.

Levent Ersöz: Firari hayatı 15 Ocak'ta bitti. Prostat ameliyatı olmak için geldiği Ankara'da yakalandı. Tutuklandıktan 2 gün sonra kalp rahatsızlığı geçirdi. Koşuyolu Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisi sürüyor.

Arif Doğan: 16 Ağustos 2008'de Ankara'da tutuklandı. JİTEM'in kurucusu olduğu iddia edilen Doğan'ın hastanede olduğu, Ersöz'ün rahatsızlanmasından sonra ortaya çıktı. Doğan'ın, 7 Ekim 2008'den beri Koşuyolu Hastanesi'nde olduğu ve Ersöz'le aynı odayı paylaştığı belirtildi.
 
zaman



Bu haber 352 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,129 µs