En baba ihbar! | " /> En baba ihbar! | "/>

En Sıcak Konular

En baba ihbar!

1 Şubat 2009 09:51 tsi
En baba ihbar! 
Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Küçük'ün "MİT'in Öcalan'a yapacağı suikastı dönemin Cumhurbaşkanı Demirel, Genelkurmay Başkanı Karadayı ve Mesut Yılmaz'ın bilgisinde Öcalan'a sızdırdım" iddiasına Demirel b

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan yazar Yalçın Küçük'ün "MİT'in Abdullah Öcalan'a yapacağı suikastı dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Genelkurmay Başkanı Karadayı ve Mesut Yılmaz'ın bilgisinde Öcalan'a sızdırdım" iddiasını "Bunlar eskiye ait şeyler" diyerek geçiştirdi

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan yazar Yalçın Küçük'ün "MİT'in Öcalan'a suikast planını dönemin Cumhurbaşkanı Demirel, Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın bilgisi dahilinde Öcalan'a sızdırdım" şeklindeki iddiasını "Bunlar eskiye ait şeyler" diyerek geçiştirdi. Demirel, Moldova Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Mihail Formuzal ile beraberindeki heyetle Güniz Sokak'taki evinde görüştü.

DÜN DÜNDÜR

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Demirel'e, Yalçın Küçük'ün MİT'in Öcalan'a yapacağı suikastı yine devletin bilgisi dahilinde Öcalan'a sızdırdığı ve Öcalan'ın bu şekilde kurtulduğu yönündeki açıklamaları hatırlatıldı. Yalçın Küçük'ü tanımadığını ve onunla konuşmadığını öne süren Demirel, dolaylı da olsa ihbarı doğrulamış oldu. Demirel gazeteciye "Bu gibi hallerde laf çok. Senin dediğinin üzerinden 15 sene geçmiş. Bunlar eskiye ait şeyler. Biraz önümüzdeki zamanın işleriyle uğraşsak daha iyi" karşılığını verdi.

AĞAR'IN AKLI YOK MU

Demirel, Türkiye'yi kilitleyen 367 tartışmaları sırasında DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a Meclis'e girmemesi yönünde baskı yaptığı iddiaları için ise şunları söyledi: "Bunların hepsi safsata. Onların içinde hiç beni ilgilendiren bir şey olmaz. Herkesin aklı yok mu? Neyi doğru bulduysa onu yapmıştır."


Devlet bana görev verdi

Yalçın Küçük, 32. Gün programında 24 Aralık 1995 seçimlerinden önce MİT'in suikast planını Abdullah Öcalan'a sızdırdığı iddiasını doğrulamış ve ilginç açıklamalar yapmıştı. Kendisini 'devlet görevlisi' olarak nitelendiren Küçük, Öcalan'a suikast ihbarını dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın bilgisi dahilinde sızdırdığını iddia etmişti. Küçük, Star gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar'ın sorusunu, "Bundan dönemin Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı ve Mesut Yılmaz'ın da haberi vardı. O dönemde devlet bana görev vermişti" diye cevaplandırdı.


Davos'un faturasını öderiz

Demirel, Erdoğan'ın Davos'ta Peres'e gösterdiği tepkiyi de beğenmedi: "Keşke böyle bir olay hiç olmasaydı. Yaptığımız şey, bizim hoşumuza gidebilir, gitmez. Hadiselere dünyanın nasıl baktığına önem vermemiz lazım. Uluslararası meselelerde birtakım faturalar çıkar. Bu faturaların nerede, ne zaman, nasıl çıktığının çok farkına varamazsınız. Umalım ki, böyle bir hadise Türkiye'nin zararına olmasın."

"Şimon Peres'in tavrını nasıl bulduğu" sorusuna ise Demirel, "Ben bütün hadiseyi beğenmiyorum. Davos'ta bir Gazze toplantısı yapmak ve buna Türkiye ve İsrail'i oturtmak yanlıştır. Çünkü tarafların tavırları bellidir. Bu toplantı adeta hadise çıkarmak için yapılmıştır" cevabını verdi.

yenişafak



Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,765 µs