İnanılmaz güvenlik açığı! | " /> İnanılmaz güvenlik açığı! | "/>

En Sıcak Konular

İnanılmaz güvenlik açığı!

1 Şubat 2009 09:34 tsi
İnanılmaz güvenlik açığı! PKK'lı hacker'dan TSK'nın harekât planı çıktı, 10 yılla yargılanacak...

Hacker R.Ç., Diyarbakır'da, 9 Kasım 2008'de Sur ilçesinde devriye görevi yürüten polis tarafından elindeki dizüstü bilgisayarının hırsızlık malı olabileceği şüphesiyle durduruldu. Bilgisayarında kısa yol olarak şifrelenen 'MİT' yazılı bir dosya tespit edilmesi üzerine gözaltına alındı.  
 
Şahısla ilgili soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, olay bütün detaylarıyla anlatılıyor. İddianameye göre polis, şüphe üzerine durdurduğu R.Ç.'nin üst aramasını yaptıktan sonra bilgisayarını inceledi. Bilgisayarda, kısa yol olarak şifrelenmiş bir belge tespit eden polis, R.Ç.'ye belgeyi sordu. "İnternette merak ettiğim bazı bilgileri topladım.'' diyen R.Ç.'nin 'MİT' yazılı dosyasına giremeyen polis, çantadaki 2 adet DVD'yi de izledi.

Dosyalar özel yöntemle şifrelendi

Polise, DVD ve bilgisayardaki dosyaların özel bir yöntemle şifrelendiğini anlatan R.Ç.'nin ev ve işyerinde de arama yapan polis, çok sayıdaki CD, DVD ve hard diske el koydu. R.Ç., görünürde müzik ve film yüklü olan DVD'leri de açarak polise teslim etti. Yapılan incelemede, DVD'lerde bazı askeri birliklere ait harekat planları, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait personel isim listesi ile bazı terörle mücadele şubelerinin dokümanlarının yer aldığı çok sayıda gizli belge belirlendi.

Virüsle toplanan bilgiler Karayılan'a

R.Ç., iddianamedeki ifadesinde, 4 yıl önce Diyarbakır'da 'Sniper Team' isimli bir hacker grubunda yer aldığını, bilgisayar konusundaki bilgi ve becerisi nedeniyle chat ve internet sitelerine virüsler gönderdiğini anlattı. Virüs gönderdiği internet sitelerine giren şahısların bilgisayarlarına bu şekilde ulaştığını kaydeden R.Ç., önemli bulduğu bilgileri arşivlemeye başladığını belirtti. Elde ettiği gizli bilgileri U.Y.'ye anlattığını kaydeden R.Ç.'nin, ifadesinde şöyle dediği öğrenildi: "U.Y., bana 'Bu bilgileri arşivlemeye devam et. Örgüte gönderelim. Çok işe yarar.' dedi. Bir süre sonra beni telefonla arayan U.Y., 'Sana birini gönderiyorum. O bilgilerin bir kopyasını buna ver.' dedi. Ben de bilgileri DVD'ye kaydedip gelen şahsa verdim. Bu arada ben arşivleme işlemimi sürdürüyordum. H.T. bana eniştesi olan sözleşmeli öğretmen M.K.'yi tanıttı. M.K. de bu bilgileri dağa göndermek için istedi. Ben de verdim. M.K., 15 gün sonra yanıma gelerek, DVD'yi örgütün yöneticilerinden Murat Karayılan'a ulaştırdığını ve Karayılan'ın kendisine selam gönderdiğini söyledi. El konulan dizüstü bilgisayarı M.K. bana verdi.'' Sanık, ağır ceza mahkemesinde 'örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.
 
zaman



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,013 µs