'suikast' uyarısı! | " /> 'suikast' uyarısı! | "/>

En Sıcak Konular

Laçiner'den Erdoğan'a 'suikast' uyarısı!

1 Şubat 2009 09:01 tsi
Laçiner'den Erdoğan'a 'suikast' uyarısı!
Bir kaza kurşunu olabilir, bunun telafisi de olamaz...

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Başkanı Sedat Laçiner Davos çıkışı sonrası Başbakan Erdoğan’a uyarılarda bulundu.

Sedat Laçiner Davos çıkışı sonrası Başbakan Erdoğan’a uyarılarda bulundu. Laçiner, “Generaller asla cephenin en önünde savaşmaz. Çünkü her an bir kaza kurşununa gidebilirler. Böylesi bir durumun ise telafisi olamaz” dedi...

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Doç. Dr. Sedat Laçiner, Başbakan Erdoğan’ın Davos’taki tepkisinin Türkiye-İsrail ilişkilerine etkisini ve Türkiye içindeki yansımalarını Bugün’e değerlendirdi. Laçiner ayrıca Erdoğan'a çok önemli tavsiyelerde bulundu.

Ergenekon tasfiye edilmeli

Başbakan'ın çıkışının Arap dünyası ve Ortadoğu’da Türkiye’ye puan kazandırdığı söyleyerek sözlerine başlayan Laçiner, Erdoğan’ın hem Davos’taki hem de Gazze’deki genel tavrından sonra Arap dünyasının ‘aynı’ kalamayacağını vurguladı.

USAK Başkanı, ‘Büyük güç olma imajın da ötesinde içeride ne kadar güçlü olduğunuz ile ilgilidir. Türkiye’nin her şeyden önce içerideki bütünlüğü sağlaması gerek. Ergenekon tamamen tasfiye edilmeden dışarıda büyüyen işlerin Türkiye’ye sıkıntı vereceğinden endişe duyuyorum" dedi.

Her zaman önde olma

USAK Başkanı Doç. Dr. Laçiner, Başbakan Erdoğan’a da çok önemli bir tavsiyede bulundu. Her önemli konuşmayı Başbakan Erdoğan’ın yapmamasının daha iyi olacağını ifade eden Laçiner, "Generaller cephenin en önünde savaşmaz. Çünkü bir kaza kurşununa gidebilirler ve onların hatalarının telafisi olmaz" dedi. Başbakan Erdoğan’ın her mevzuda en önde ve en uç cümleleri kurduğunu kaydeden Laçiner, ‘Kabinede Bakan mı yok? Başbakan’ın her yerde en önde olması, çok kaza yaptırır ve o kazaların telafisi olmayabilir" şeklinde konuştu.

Süikast olabilir

"İsrail tüm dünyada dostluğuna ihtiyaç duyulan değil, şerrinden korkulan bir ülkedir" diyen Laçiner, İsrail’in uluslararası arenadaki faaliyetlerinden ziyade, Türkiye içinde kirli operasyonlar yürütmesinden endişe edilmesi gerektiğini söyledi. Ergenekon terör örgütünün İsrail ile de bağlantılı olduğunu iddia eden Laçiner, konuşmasını şöyle sürdürdü.

‘Eğer önümüzdeki süreçte Ergenekon kullanılarak, bir Yahudi işadamı öldürtülür ise bu süreç Türkiye’de AK Parti’yi devirme yönünde ilerleyebilir. İsrail, açıktan olmasa bile kapalı kapılar ardında AK Parti’nin iktidardan düşürülmesi için her türlü işbirliğine gidebilir. Bunu yapmaya da hazır, içerde zaten bir çeteleşme var" dedi.



Bu haber 1,649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,490 µs