En Sıcak Konular

Irak'ta yerel seçimler tamamlandı

31 Ocak 2009 22:26 tsi
Irak'ta bugün yapılan yerel seçimin ilk sonuçlarının gelecek hafta sonu açıklanacağı bildirildi.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Farac El Haydari, Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI) Başkanı Stefan De Mistura ile yaptığı ortak basın toplantısında, seçimlerin ilk sonuçlarının gelecek hafta sonu açıklanmaya başlanacağını söyledi.

Bugünkü seçimlerde farklı bir yöntem kullanıldığı için kesin seçim sonuçlarının açıklanmasının birkaç hafta sürebileceğini dile getiren El Haydari, parti ve ittifak başkanlarının sabırlı olması gerektiğine dikkat çekti.

El Haydari, plan ve hazırlıkları iyi yapıldığı için seçimlerin çok başarılı geçtiğini belirterek, "Oy verme işlemi daha çok seçmen oy kullansın diye bir saat uzatıldı. Seçimde yabancı ve yerli gözlemcilerin yanı sıra çeşitli parti ve gruplardan  yarım milyon kişi denetçilik yaptı" diye konuştu.

El Haydari, bir soru üzerine bu seçimde yeni ve karmaşık bir yöntem kullandıkları için seçime katılım oranını yarın açıklayacaklarını, önceki seçimlerde seçime katılım oranını birkaç saat içinde açıkladıklarını ve hataya düştüklerini vurguladı.

Öte yandan seçimlerin yapılmasında büyük rol üstlenen De Mistura da bugün Irak ve demokrasi için çok iyi bir gün olduğunu, yakın tarihte en fazla gözlemciyle izlenen tek seçim olması özelliği ve ciddi bir sorun yaşanmaması sebebiyle bugünkü seçimin çok önemli bir seçim olduğunu vurguladı.

BM, ABD, İngiltere ve Türkiye'den gözlemcilerin Irak'ın bütün illerine yayıldığını söyleyen De Mistura, "Bugün Ramadi, Necef ve Bağdat'ta seçimleri bizzat gözlemledim. Güvenlik ve seçimlerin seyri konusunda ciddi bir sorun olmadı. Sonuçları açıklama yetkisine sahip tek bir yer var o da Irak Bağımsız Yüksek Seçim Kuruludur. Söylentilere kulak asmayın. İlk sonuçlar en geç 5 güne kadar açıklanmaya başlanır" dedi.

haber7



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,543 µs