En Sıcak Konular

SP Genel Başkanı Kurtulmuş, Erdoğan'a destek veriyor

31 Ocak 2009 19:30 tsi
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki İsrail Cumhurbaşkanı'na karşı yaptığı çıkışa destek verdi.

Genel Başkan Numan Kurtulmuş, 'Saadet Türkiye buluşmaları' toplantıları kapsamında bugün Sivas'a geldi. İlk olarak sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın çalışanlarıyla bir araya gelen Kurtulmuş, hükümetin icraatlarını eleştirerek ekonomik krizi değerlendirdi. Kurtulmuş, burada Başbakan Erdoğan'ın İsviçre'nin Davos kasabasında gerçekleştirilen "Gazze" konulu panelde yaşananlara değindi.

Başbakan'ın tutumunu olumlu karşıladıklarını tekrarlayan Kurtulmuş, Erdoğan'ın Türk milletinin hissiyatını orada gündeme taşıdığını vurguladı. İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres ve panel moderatörüne gerekli dersi verdiğini anlatan Kurtulmuş, "Simon Peres'in tepeden bakışları ve küstah tavırları kabul edilir gibi değildi" ifadelerini kullandı. Siyasetin, eylem ve icraatlardan sonuç alma sanatı olduğunu belirten Kurtulmuş, Erdoğan'ın tepkisini haklı çıkaracak 5 maddelik bir de öneride bulundu. Kurtulmuş, "Türkiye bütün gücünü kullanarak İsrail'e karşı uluslararası bir diplomatik ve politik bir güç oluşturmalı. Gazze'de insanlık dramı yaşanmasına neden olanlar, uluslararası savaş suçluları mahkemesine çıkarılmalarının önündeki engeller kaldırılmalı. Türkiye buna öncülük etmeli. Türk hava sahası İsrail'e derhal kapatılmalı. TBMM'deki Türk-İsrail Dostluk Grubu resmen lağvedilmeli. Ortadoğu Projesi eş başkanlığından Türkiye'nin derhal ayrılması gerekiyor. Başbakan Erdoğan, eş başkanlık görevinden ayrıldığını Türkiye'ye ve bütün dünyaya ilan etmeli." şeklinde konuştu.

Türkiye'yi de etkisi altına alan küresel ekonomik krizin gün geçtikçe derinleştiğini belirten SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ülkenin 2001 yılı öncesini arar duruma geldiğini iddia etti. Özellikle çiftçilerin ürettiği ürünlerin artık para etmediğini dile getiren Kurtulmuş, "Esnaf ve sanatkarların çoğu günü siftah yapmadan kapatıyor. İlave vergi ve fonlarla milletin alım gücü azaltıldı. Türkiye'de ne tarım ürünleri para ediyor ne de tarım alanları. 8 yıl önce tarım ürünleri ihraç ederken şimdi, tarım ürünü ithal eden bir ülke haline geldik." diye konuştu.

cha



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,923 µs