En Sıcak Konular

Belediye başkanı tutuklandı

31 Ocak 2009 19:06 tsi
Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinde belediyeye düzenlenen yolsuzluk operasyonunda 7 kişi tutuklandı.

Bu sabah mahkemeye sevk edilen 10 kişiden, aralarında Belediye Başkanı Şadan Aytaç ve Başkan Yardımcısı İlker Balık'ın da bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube'ye bağlı Edremit, Ayvalık ve Bandırma'daki görevli ekiplerin yaptığı operasyonda yakalanarak 29 Ocak Perşembe günü öğle saatlerinde Edremit'te adli makamlara teslim edilen 26 şüphelinin savcılık tarafından alınan ifadeleriyle ilgili işlem, bu sabah itibarıyla sona erdi. İfadeleri tamamlanan zanlılardan bugüne kadar 16'sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken diğer 10'u ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, zanlılardan CHP'li Başkan Aytaç, Başkan Yardımcısı Balık, Fen İşleri Müdürü Birim Erkoyuncu, belediye çalışanı Ramazan Tuncel, işadamları Hüseyin Civelek ve Erkan Ata ile müteahhit Ali İhsan Özyılmaz'ı tutuklayarak Burhaniye Cezaevi'ne gönderdi. Belediye Yazı İşleri Müdürü İsmail Y., işadamı Ümit C. ve Muzaffer S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Operasyonla ilgili aramalarda 1 adet Browning marka 9 mm çaplı, tahta kabzalı "uzun dokuz" tabir edilen ruhsatsız tabanca, buna ait şarjör ve 5 adet mermi, 1 adet Smith Wesson ruhsatsız tabanca ve 1 adet 36 kalibrelik mermisi, 1 adet pompalı av tüfeği, 8 adet tarihî sikke ele geçirilmişti.

Zanlılar hakkında ihalelere fesat karıştırma, rüşvet alıp verme, İmar Kanunu'na aykırı ruhsat verme, evrakta sahtecilik, belediyeye ait arsaları düşük bedelle satışa çıkararak kamuyu zarara uğratma, Zeytinli Belediye Spor Kulübü'ne bağış adı altında para toplayarak menfaat elde etme, usulsüz kum satarak menfaat elde etme, Edremit Körfez Belediyeler Birliği'nde (arıtma tesisi) yolsuzluk yaparak menfaat elde etme suçlamaları bulunuyor.

Operasyon kapsamında sekiz aydır yürütülen çalışmalarda takibe alınan başta Şadan Aytaç olmak üzere çok sayıda şüphelinin banka hesapları ve harcamalarının da incelendiği bildirildi. Belediyenin geçmişe dönük hesapları mercek altına alınırken Başkan Aytaç ve diğerler şüphelilerin de geçmiş dört-beş yıllık dönemdeki banka hesapları ve havale hareketlerinin incelendiği öğrenildi. Büyük rakamlarla telaffuz edilen paralara ve hesaplara tedbir konuldu. Para akışlarıyla ilgili olarak çok sayıda şüpheli hakkında dosya bulunduğu, adli makamlara teslim edilen koliler dolusu klasörlerde yer alan belgeler ve hesap hareketlerinin bilirkişiler tarafından incelendiği belirtildi.

Bu arada operasyonda suç örgütü elebaşılığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra susma hakkını kullanan, ifadesini savcıya veren ve mahkemece tutuklanan Şadan Aytaç'ın, 29 Mart'taki yerel seçimde yine CHP'den aday olduğu öğrenildi. Sevenleri, Başkan Aytaç'ı sağlık kontrolü için götürüldüğü Kazdağı Devlet Hastanesi'nde yalnız bırakmadı.

haber7



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,699 µs