En Sıcak Konular

CHP'li Okay Başbakan'a sahip çıktı

31 Ocak 2009 18:55 tsi
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, ''Bu ülkenin başbakanına yurt dışında bir haksızlık yapılıyorsa bunu içimize sindirmemiz ve kabullenmemiz mümkün değildir'' dedi.

Okay, Bartın Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen belediye başkanı aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Davos zirvesinde yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmede bulundu ve  ''bir ülkenin başbakanına değil, hiçbir insana karşı haksızlık yapılmasının'' tasvip edilemeyeceğini söyledi.

Uğur Mumcu'nun, ''Bir kişiye yapılmış haksızlık, tüm topluma ve insanlığa yapılmıştır'' dediğini anımsatan Okay, şunları kaydetti:

''Bu ülkenin başbakanına yurt dışında bir haksızlık yapılıyorsa bunu içimize sindirmemiz ve kabullenmemiz mümkün değildir. Ancak, 'diklenmeden dik duracağız' diyen anlayış,'Ramallah'ta bir saate yakın süre sınır kapısında kaldım' derken niçin bu tavrı göstermemiş? Bu anlayış, Kuzey Irak'ta, askerlerimizin başına çuval geçirilirken niye bu tavrı göstermemiş? Uluslararası ilişkilerde hep saygılı olmamız lazım. Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanına bu haksızlık yapıldı. Peres, Başbakana nasıl böyle bağırabiliyor, bunu düşünen var mı? Başka ülkenin başbakanına yapılmıyor ama Türkiye Başbakanına yapılabiliyor.

17 Aralıkta AB sürecinde gündüz vakti havai fişek attığın gibi Türkiye'ye Davos fatihi olarak gireceksin. Kimse kendisini Çanakkale'deki Mustafa Kemal ile kıyaslamasın. Kendisine kıyaslayacak başkasını bulsun. Yaşananları tasvip etmiyorum ama yaşatılmaya sebebiyet veren anlayışı da ayıplıyorum, kınıyorum.''

''TÜRKİYE TESLİM ALINMAK İSTENİYOR''

Okay, soludukları havayı Cumhuriyete borçlu olanların bugün Büyük Önder Atatürk ve Cumhuriyete dil uzattığını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu iktidar yasama yoluyla Türkiye'nin her alanını teslim almak istiyor. Üniversiteleri, sendikaları, basını ve tüm devlet kadrolarını ele geçirmiş, geriye bir tek yargı kalmıştır. Yargıyı da ele geçirirse dinci, faşist rejimi Türkiye'ye yerleştirme amacında. Onun için böylesine önemli bir sürecin mücadelesini parlamentoda yürütüyoruz. Anayasa Mahkemesine gitmemizden rahatsızlık duyuyorlar. İktidarın tek hedefi yargıyı ele geçirmek. O zaman diledikleri gibi yasa çıkaracaklar. Yargıyı ele geçirecekler ve Anayasa Mahkemesinin yapısını, hakim ve savcıların göreve başlama koşullarını değiştirecekler. Böylece yargıyı da değiştirecekler.''

CHP Grup Başkanvekili Okay, konuşmasının ardından partisinin başta Bartın belediye başkan adayı olmak üzere, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını tanıttı.

Okay, kentte partisinin seçim bürosunu da açarak esnafla sohbet edip, sorunlarını dinledi.

aa



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,634 µs