hasmım olur! | " /> hasmım olur! | "/>

En Sıcak Konular

O benim ancak hasmım olur!

31 Ocak 2009 09:31 tsi
O benim ancak hasmım olur! Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Saçan, Veli Küçük için neler söyledi?

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, savcılıkta emekli Tuğgeneral Veli Küçük’le ilişkisinin sorulması üzerine, “Ancak hasmım olabilir” dedi. Saçan’a Başbakan’a yönelik küfürlü konuşmaları da soruldu.
Savcılıkta 60 sayfalık ifadede veren Saçan’ı, soruşturma savcılarından Mehmet Ali Pekgüzel sorguladı. Saçan’ın sorgu tutanağına göre meslekten alınmasının nedeni Ergenekon. Saçan, bu konuda  “2001 yılında Veli Küçük ve Ergenekon örgütü ile ilgili olarak aldığım proje çalışma izninin bir intikamı olarak meslekten alındım” dedi.
Saçan sorgusunda Sedat Peker’in Küçük tarafından yönlendirildiğini istihbari olarak bildiklerini, özellikle jandarma görevlileriyle arasının iyi olduğunu bildiklerini anlattı.
Saçan, “Sedat Peker’in adamı olarak 1999’da şubemde çalışan Ali İhsan Yıldırım isimli polis memurunun sicilini bozarak attım, adli idari soruşturma başlattım” dedi. Saçan, Yıldırım’ın bir dilekçeyle emniyet müdürlüğüne başvurduğunu, hakkında 58 ayrı başlıkta disiplin ve yolsuzluk ile ilgili iddialarda bulunduğunu anlattı.
Saçan “Küçük’ü hiç tanımam ve hayatımda hiç görmedim. Telefonla görüşmedim. Sadece Tuncay Güney’in anlatımları üzerine hakkında işlem yaptım. Dostum değildir ancak hasmım olabilir” dedi.
 Küçük’ün “Saçan isimli şahsı tanıyorum.   Yeditepe Üniversitesi’nin sahibi Bedrettin Dalan’ı ziyarete gitmiştim. Kendisiyle Bedrettin Bey’in odasında karşılaştım. Kendisinin orada ders verdiğini öğrendim. Ancak konuşmadım. Zaten samimiyetimiz de yoktur” dediği hatırlatılan Saçan, Küçük’ü hiç tanımadığını ve karşılaşmadığını ileri sürdü.

‘Bazı kurumları yıpratmayalım’

Saçan Güney’in 2001’de Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde verdiği ifadelerle ilgili yöneltilen sorulara da cevap verdi. Güney’in kasatlerindeki iddiaları Organize şubenin araştırıp araştırmadığı sorulduğunda ise Saçan, “Bu iddialarla ilgili olarak savcılıktan soruşturma izni aldık. Somut bir delil olsaydı savcılık işlem yapardı. Ancak savcılık soruşturma açmadığı için biz de operasyon yapmadık” diye cevap verdi.
Saçan, konuşmasına “Bu olay şubemize intikal ettiğinde Türkiye’nin şartları bu şekilde değildi. Askerler hakkında kolay operasyon ve soruşturma yapılamıyordu.
Başsavcının bana yazmış olduğu ön inceleme yazısından da bunu anlamanız mümkündür. Orada bazı kurumları yıpratmayalım şeklinde ibareler vardı” diye devam etti.

Milliyet



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,722 µs