şartlı tahliye | " /> şartlı tahliye | "/>

En Sıcak Konular

Aygan'a İsveç'te şartlı tahliye

31 Ocak 2009 08:59 tsi
Aygan'a İsveç'te şartlı tahliye JİTEM komutanı emekli Albay Kırca'nın intiharıyla gündeme gelen eski itirafçı Abdülkadir Aygan, İsveç'te gözaltına alındı. İfadesi alınan Aygan şartlı salıverildi.

Faili meçhullerin sorumlusu olarak gösterilen eski JİTEM Grup Komutanlığı emekli Albay Abdülkerim Kırca'nın intiharıyla gündeme gelen PKK ve JİTEM itirafçısı Abdulkadir Aygan Türkiye'nin isteği üzerine İsveç'te gözaltına alındı. İfadesi alınan Aygan şartlı salıverildi. Adalet Bakanlığı, çeşitli suçlara karıştığı ve yazar Musa Anter'i öldürme teşebbüsünde bulunduğu, ayrıca çeşitli olaylarda tanık olarak dinlenmesi gerektiği gerekçesiyle Aygan'ın iadesi için İsveç Adalet Bakanlığı'na 1 Ağustos 2008 tarihinde başvuruda bulundu. Aygan ile İsveçli avukatı Gunnar Larsson, Türkiye'nin bu talebine karşı çıktı. Ancak İsveç polisi, geçen Çarşamba günü zanlı Aygan'ı oturduğu Malmö'ye bir saat uzaklıktaki Voexjö kentinde gözaltına alarak mahkemeye çıkardı. Dün hakim karşısına çıkan Aygan, Türkiye'ye iade edilmesi durumunda can güvenliğinin tehlikeye gireceğini öne sürerek, ifadesini İsveç adli makamlarına vermek istediğini söyledi. Voexjö'daki mahkeme de Aygan'ın tutuklanmasına gerek görmeyerek, yurt dışına çıkış yasağı koyduktan sonra, bulunduğu ilde bir ay boyunca pazartesi, çarşamba ve cuma günleri polise imza vermesi zorunluluğu altında serbest kalmasına karar verdi.

ASIL ADINI KULLANIYOR

Avukatı Larsson, iade isteğiyle ilgili davanın bir üst mahkemede görülmeye devam edeceğini söyledi. Türkiye'nin Aygan'i itirafçı olduktan sonra kullandığı 'Turan Aziz' adıyla istediği bildirildi. Ancak İsveç'te 'siyasi sığınmacı' statüsünde kalan Aygan'in bu ülkede esas adını kullanmaya devam etmesi nedeniyle bazı sorunların yaşandığı öğrenildi.

A.A.



Bu haber 394 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,480 µs