Götürülmekten korkuyordu | " /> Götürülmekten korkuyordu | "/>

En Sıcak Konular

Götürülmekten korkuyordu

31 Ocak 2009 08:46 tsi
Götürülmekten korkuyordu Emekli gazi Albay Abdülkerim Kırca’nın intiharından sonra eşi Meriç Kırca ilk kez konuştu.

Jandarma İstihbarat Diyarbakır Grup Komutanlığı dönemindeki faili meçhul cinayetlerle ilgili iddialar nedeniyle hakkında dava açılan emekli gazi Albay Abdülkerim Kırca’nın intiharından sonra eşi Meriç Kırca ilk kez konuştu.

Kırca, "Son dönemlerde kapımızın her çalışında, onu bu haliyle alıp götürecekler diye hepimiz korku içindeydik. Özellikle büyük kızım geceleri bu yüzden uyuyamıyordu" dedi. PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan’ın açıklamaları üzerine iyice hedef olduklarını, eşinin ruh halinin bozulduğunu savunan Meriç Kırca, şunları söyledi:

Düştüğünü sandım

Avukat Yurdakan Yıldız telefon etti. Onunla konuşurken, ’Teröristler bile gazilerden, şehitlerden kıymetli oldu. Teröristin açıklamalarına itibar ediliyor ve bu yüzden yargılanıyoruz. Bunlar çok ağrıma gidiyor’ dedi. Eşim, bu konuda hukuki süreç başlatacağını söylemiş. Kahvaltısını yapmıştı. Odasına giderken biraz geç uyanacağını söyledi. Mutfağı toplarken odadan bir ses duydum. Düşüp kafasını duvara vurmuş sandım. Silahı gördüğümde her şey bitmişti.

Hayata hiç küsmedi

Eşim, 10 yıldır tekerlekli sandalyeye bağlıydı. Buna rağmen hiç hayata küsmedi. Hakkındaki koruma kararı da tekerlekli sandalyeye mahkûm olmasından değil, yaptığı görevler nedeniyleydi. Güneydoğu’da görev yaptığı dönemde de her asker ailesi gibi Abdülkerim de bizi ikinci plana atmıştı. Askeri makamlar da bizi hiç yalnız bırakmadı.

Çocuklarım katil sanacak

Aygan’ın açıklamaları 4 yıl önce yayımlandığında, bana ’Bu hainin anlattıkları karşısında kızlarım babalarını katil sanacak diye üzülüyorum. Bilesiniz ki ben bir katil değilim. TSK’yı yıpratmak için bu açıklamalar yapılıyor’ dedi. Son dönemde kendisiyle ilgili yayınlar giderek artmaya başladı. Hakkında devam eden mahkemeler, verilen kararlar da yıprattı. ’Teröristlerin öldürdüklerini bile Silahlı Kuvvetler’e yıkmaya çalışıyorlar. Hükümet de buna sessiz kalıyor, bazı yayın organları da hainlerin söylediklerine inanıyor. Mücadele yapanları suçlu konumuna sokuyorlar’ diye isyan ediyordu.

Bir gün beni de alırlar

Ergenekon operasyonları devam ederken, gözaltına alınanlar arasında tanıdığı subaylar da vardı. Bize, ’Bir gün biri kapımızı çalıp beni de götürürlerse şaşırmayın. Bu kadar yayından sonra bu da başıma gelebilir’ dedi. Gerçekten son dönemlerde onun da, benim de, kızlarımın da en büyük korkusu Ergenekon oldu. Kapının her çalışında büyük bir tedirginlik yaşıyor, acaba ’Abdülkerim’i almaya mı geldiler?’ diye kapıyı korkarak açıyorduk. Özellikle büyük kızım çok etkilenmiş, ’babamı bu haliyle alıp götürecekler’ kuşkusu yüzünden geceleri uyuyamıyordu.

Hálá uğraşıyorlar

Eşim göreviyle ilgili konuşmazdı. Hiçbir zaman kendini ön plana çıkartmadı. Eğer ön plana çıkmak gibi bir düşüncesi olsaydı oturduğu yerden çok şeyler yazardı. Hakkındaki yayınlarla suçlu duruma düşmesi onu çok etkiledi. Canımız gitmesine rağmen hálá onunla uğraşıyor, iftiralara devam ediyorlar.

Hürriyet



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,330 µs