En Sıcak Konular

Bakan Şahin'den fıkralı yanıt

30 Ocak 2009 19:35 tsi
"Yargı siyasallaşıyor" iddialarına böyle yanıt verdi

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yargının siyasallaştırıldığı yönündeki iddialara fıkralı cevap verdi. Şahin, "İki âmâ dolma yiyormuş. Biri diğerini sormuş, neden çift çift yiyorsun. O da demiş ki, nereden biliyorsun, sen görmüyorsun. Ben, demiş öyle yapıyorum da. Bunlar da hep böyle yaptıkları için bizim de öyle yapacağımızı zannediyorlar" dedi.

Şahin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile çeşitli açılış ve törenlere katılmak üzere geldiği Eskişehir'de, partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Şahin, burada yaptığı konuşmada, hükümet olarak yargının kalitesini, güvenirliliğini artırmak için büyük mücadele verdiklerini söyledi. "Ancak, birileri bizi kendileri gibi zannettiği için bu konuda haksız ithamlar içerisinde bulunabiliyorlar" diyen Bakan Şahin, yargının siyasallaştırıldığı yönündeki iddialara sert tepki gösterdi. Yargının siyasallaştırıldığını ileri sürenlere âmâya benzeten Bakan Şahin, "Yani hatırlarsınız meşhur bir fıkradır. İki âmâ dolma yiyormuş. Biri diğerine demiş ki; neden çift çift yiyorsun. O da demiş ki, nereden biliyorsun, sen âmasın, görmüyorsun. Ben demiş, öyle yapıyorum da. Bunlar hep böyle yaptıkları için bizimde böyle yapacağımız zannediyorlar" diye konuştu.

Her şeyin halkın gözünün önünde cereyan ettiğini ve halkın olan biten her şeyi gayet iyi bildiğini belirten Bakan şahin, "Oysa biz yargı bağımsızlığını daha nasıl güçlendirebiliriz, yargıya saygınlığı, kalitesini, güvenirliliğini nasıl artırabiliriz, yargının tarafsızlığını nasıl pekiştirebiliriz, işimiz gücümüz, yasal düzenlemelerle, uygulamalarla budur. Bunu yapmanın gayreti ve çabası içerisindeyiz. Halk olan biten her şeyi gayet iyi biliyor" ifadesini kullandı.
"Türkiye de yargıya bu kadar çok iş düşmeseydi" ifadesini kullanan Bakan şahin, şöyle devam etti: "Türkiye yargıya çok işinin düştüğü bir ülke. Bunun olumlu ve olumsuz yanları olabilir. Eğer bu ülkede sorunlarımızı, yargının dışında yöntemlerle ve yollarla aramaktan kurtulmak gerekiyorsa ki böyledir. Her türlü sorunun yargı tarafından çözülmesi için bir avantajdır. Ki, böyle olmalıdır. Ama yargıya çok iş düşmüş olması Türkiye'nin sosyal ve ekonomik problemlerinin bir noktada varlığına işaret eder. İşte bizim hükümet olarak görevimiz, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal problemlerini en aza indirerek, yargıya az iş düşsün istiyoruz. Çabamız budur."

Türkiye'nin dört bir yanına yapılan adliye saraylarını çokça iş düşsün diye değil, yargıya nitelik kazandırmak için yaptıklarını ifade eden Şahin, "Bakın adına saray diyoruz. Çünkü adalet öyle yüce bir duygudur ki, saraylara layıktır. Bunun için adalet sarayı diyoruz. O bakımdan Türkiye mutlaka bütün bu süreçleri yaşarken, daha iyi tam bir demokrasi, insan hak ve özgürlükleri alanında gerçekten çağdaş sdandartları yakalamış bir ülkeye ulaşmaya başarmalıdır. Bizim hedefimiz budur, bunun için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

HaberTürk



Bu haber 765 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,286 µs