En Sıcak Konular

'Baykal'dan özür diledim'

30 Ocak 2009 18:53 tsi
TRT Genel Müdürü Şahin: "Suç işlemişsek sonucuna katlanırız"

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin TRT’nin Tuncay Güney yayını ile ilgili CHP’nin suç duyurusuna ilişkin “Herkes suç duyurusunda bulunabilir. Bir suç işlemişsek, neticesine de katlanırız” dedi.

TRT’nin 41. yılı kutlamaları çerçevesinde Arı Stüdyosu’nda “Dünden Bugüne 40 Yıl” Fotoğraf Sergisi açıldı. Sergiye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin katıldı. Şahin, burada yaptığı konuşmada TRT’nin 2008’de çok ciddi atılımlar yaptığını söyleyerek, “Çocuk kanalımız, TRT1 ile yarışıyor. 30 dilde web sayfamız iki milyon tıklamaya ulaştı. 2009 daha güzel olacak” dedi. Şahin, 90 milyon TL’ye varan yatırımın kendilerine çağ atlatacağını belirterek, “TRT dünden daha güzel olacak” dedi.

41 KERE MAŞALLAH

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ise TRT’nin demokrasiye, ülkeye ve Türk diline büyük katkıları olduğunu ifade ederek, “41 yıldır kararlılıkla ve azimle devam eden TRT’nin başarı öyküsüne tanık oluyoruz. 41 kere maşallah” dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da TRT’nin özellikle son bir yıldır büyük değişimler yaşadığını kaydederek, “TRT kendini yeniliyor. Değişen dünyanın şartlarına ayak uydurmak için adımlarını kararlılıkla atıyor” dedi. Değişimin her zaman belli zorlukları da beraberinde getireceğini belirten Bakan Yıldırım, “Ancak önemli olan beklentilerin karşılanmasıdır. TRT bir yayın kuruluşu olmasının ötesinde Türk toplumunun hafızası ve yaşam kültürüdür. Bölgede Türkiye’nin rolü, ülkenin birliği ve bütünlüğü için yaptığı hamleleri takdirle karşılıyor ve destekliyoruz. Nice 41 yıllara” diye konuştu.

Bakanlarla birlikte sergiyi gezen TRT Genel Müdürü Şahin gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Kamu-Sen’in TRT 6’ın Anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle mahkemeye yaptığı başvuruyu değerlendiren Şahin, “Yargıya hem güvenimiz sonsuz, hem de yargının kararları neyse ona uyarız” dedi.

“BAYKAL’DAN ÖZÜR DİLEDİĞİM DOĞRUDUR”

CHP’nin Tuncay Güney yayını nedeniyle TRT hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin Şahin, “Herkes suç duyurusunda bulunabilir. Bir suç işlemişsek neticesine de katlanırız” dedi. Şahin, Baykal’dan özür dilediği yönündeki iddialara ilişkin ise şunları söyledi:

“Doğrudur. Nasıl bizim kişilik haklarımıza biri saldırdığında rahatsız oluyorsak başkalarının kişilik haklarına da bizim saldırmamız doğru değil. Ama canlı yayınlarda bu tarz hadiseler olur. Bundan dolayı da herkese söz hakkı veriyoruz. Kanallarımız herkese açık. Konuşan bir Türkiye istiyoruz.”

HaberTürk



Bu haber 853 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,153 µs