basın toplantısını kim yaptırdı? basın toplantısını kim yaptırdı?

En Sıcak Konular

Peres'e basın toplantısını kim yaptırdı? 30 Ocak 2009 15:26 tsi
Peres'e basın toplantısını kim yaptırdı? Davos'taki Türk heyetinin içinden yetkin bir isim çok önemli bir detayın altını çizdi...

Davos'ta Türk heyetinde bulunan Cüneyt Zapsu dün akşam yaşanan olayları değerlendirdi. "Bu bir tepki değil, reaksiyondu" diyen Zapsu bir bilinmeyeni daha açıkladı: ""Peres arayıp Erdoğan'a üzüntülerini bildirdi. Erdoğan da 'sayın Peres bu söylediklerini basın önünde de söylerseniz memnun oluruz' dedi. Ve Peres bugün basına gerekenleri söyledi."

NE YAPMASI LAZIMDI?

Zapsu "Hadise Erdoğan'la ilgili değil Türkiye Cumhuriyeti başbakanıyla ilgiliydi. Ne yapması lazımdı başka?" diye sordu. Ve Davos'un tartışma geleneği hakkında bilgi verdi. 'Davos'taki toplantılarda ilk roundlarda mümkün olduğunca konuşmalar kısa tutulur ve ikinci bir round yapılır. Anlaşma buydu. Ama dün çok büyük hatalar yapıldı.

Birinci hata zamanlama. Moderatör Peres'e 25 dakika hiçbir şey demedi... Amr Musa'yı 12. dakikada uyarması... Peres'in tutumu ve moderatörün bu tutuma karşı bir şey söylemesi... İnsan sesini yükseltebilir ama bu fazlaydı. Başbakana dönerek konuşması ve üç kere adıyla hitap etmesi... Ve sonunda sadece Erdoğan'a değil tüm konuşmacılara ikişer dakika süre verilmeliydi."

BÜYÜTMEMEK GEREK

Habertürk'e konuşan Zapsu olayın çok fazla büyütmenin anlamı olmadığını söyledi ve herkesi sukunete davet etti. Özellikle Erdoğan'ın "Benim tepkim İsrail halkına ya da İsrail halkının cumhurbaşkanına değil, yahudilere hiç değil... Benim tavrım israil hükümetinin tavrına ve moderatöreydi" sözlerinin de altını çizdi.

OLMASI GEREKEN BİR REAKSİYONDU

Zapsu sözlerine şöyle devam etti: "Bu sert tavır değil, bu bir olması gereken reaksiyondur. Başbakan en başka söyledi. Benim meselem herhangi bir tarafı korumak değil, oradaki kadın ve çocukları korumaktır. dedi."

İSRAİL'LE PROBLEM OLMAZ

İleriye dönük İsrail'le bir problem olmayacağını söyleyen Zapsu "Peres'in araması da bunu gösteriyor. Peres Erdoğan'a üzüntülerini bildirdi. Erdoğan da 'sayın Peres bu söylediklerini basın önünde de söylerseniz memnun oluruz' dedi. Ve Peres bugün basına gerekenleri söyledi."

ERMENİ TASARISI NE OLACAK?

Erdoğan'ın çıkışı yüzünden ABD'deki yahudi lobisinin Ermeni tasarısını destekleyeceği iddialarını ise Zapsu "İsrail ayrı bir şey, İsrailin diasporası ayrı bir şey... İsrail için Türkiye ile işbirliği çok önemli. Türkiye'siz İsrail düşünülemez. Yahudi lobisi de bunu görecektir." dedi.

Zapsu sözlerini şöyle bitirdi:

"Ben bu başbakanı seviyorum. Bundan sonra gereken saygıyı daha fazla görmeye devam edeceğiz. Yerimiz değişmedi. Olmasa daha iyi mi olurdu bilmiyorum. Her işte bir hayır vardır. Başbakan da nasıl konuşulup konuşulmayacağını göstermiştir.

internethaber



Bu haber 1,802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,286 µs