En Sıcak Konular

RTÜK başkanı: Kararı destekliyorum

30 Ocak 2009 14:31 tsi
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, üst kurulların denetlenmesi kararını değerlendirdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, üst kurulların denetlenmesinin kendileri için de faydalı olacağını belirterek, "Bu tür periyodik denetimlerin sadece üst kurullar ile sınırlı kalmasını değil, kamudaki tüm kurumlarda da gerçekleştirilmesinin zorunlu olduğunu düşünüyorum." dedi.

RTÜK, İletişim Fakülteleri Dekanları Kurulu ile iletişim sektöründe yayınlanmaya hazır ve yayınlanacak olan bilimsel tüm araştırma ve çalışmaları teşvik etmek amacıyla İletişim Kitapları Serisi'ni yayınlayacak. Konuyla iligli protokol Üst Kurul Başkanı Zahid Akman ile İletişim Fakülteleri Dekanlar Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikçan tarafından imzalandı.

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akman, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, aralarında RTÜK'ün de bulunduğu düzenleme ve denetleme kurumlarının denetlenmesi ile ilgili talimatıyla ilgili, "Bu tür denetimlerden, kurul olarak son derece mutlu oluyoruz desek, belki şaşıracaksınız ama gerçekten mutlu oluyoruz. RTÜK olarak son derece önemli faaliyet ve hizmetlere imza atıyoruz. Bu faaliyetlerin bir kısımını kamuoyu ile paylaşıyoruz, önemli bir kısmı ise yalnızca yaptığımız faaliyetlerin muhatapları tarafından biliniyor. Bu yapılacak denetleme RTÜK'ün yaptığı hizmet ve faaliyetlerin arşiv ve kayıtlara geçmesi bakımından sonr derece önemlidir." dedi.

Akman, faaliyet gösteren üst kurulların tamamını denetlemek amacıyla alınan bu kararın bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Bu çalışmanın RTÜK'ün faaliyetlerinin anlaşılmasına, algılanmasına katkı sağlaması açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Bu tür periyodik denetimlerin sadece üst kurullar ile sınırlı kalmasını değil, kamudaki tüm kurumlarda da gerçekleştirilmesinin zorunlu olduğunu düşünüyorum." dedi.

Akman'a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta yapılan 'Gazze Ortadoğu'da Barış Modeli' oturumundaki tepkisi de soruldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapmalarının söz konusu olamayacağını belirten Akman, "Yaklaşık dün saat 05:00'e kada bu nedenle uyuyamadık. Gecenin yorgunluğu bugünkü toplantıya yansıdı. Bize yansıyan böyle bir yönü oldu." dedi.

Akman, salondaki gazetecilere yönelik ise "Türk siyaseti zaten son derece hareketli. Allah sizlere yardım etsin. Bu yorgunluk içinde sizin de yeni bir gündem maddeniz daha oldu. Kolaylıklar diliyorum." dedi.

A.A.



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,807 µs