En Sıcak Konular

Kabine üyelerinden Erdoğan'a alkış

30 Ocak 2009 13:41 tsi
Kabine üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos Zirvesi'ndeki Gazze konulu paneli terk etmesiyle ilgili konuştu. Bakanlardan, Erdoğan'a tam destek ve övgü geldi:

İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY: BAŞBAKAN'IMIZIN AÇIKLIĞINI, MERT VE ONURLU TAVRINI BEN HER ZAMAN SEVERİM, AKŞAMKİNİ DE SEVDİM

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos Zirvesi'ndeki Gazze konulu paneli terk etmesiyle ilgili olarak, ''Başbakan'ımız açık bir insandır. Sözlerini dürüstçe söyler. Bu manada Başbakan'ımızın açıklığını, mert ve onurlu tavrını ben her zaman severim, akşamkini de sevdim'' dedi.

Bakan Atalay, Vali Şahabettin Harput'u ziyaretinde, Türkiye'nin çok önemli bir seçim süreci yaşayacağını belirterek, kendilerinin de seçim ortamının huzurlu ve güvenli şekilde geçmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bu amaçla seçimden önce, seçim günü ve seçim sonrası valiliklerce alınacak önlemlerin değerlendirilmesi ve gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla ''Seçim Güvenliği Bölge Toplantıları'' düzenleneceğini kaydeden Atalay, bu toplantılarının ilkini bugün Bursa'da yapacaklarını belirtti.

Atalay, bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos Zirvesi'ndeki Gazze konulu paneli terk etmesiyle ilgili sorusunu, ''Başbakan'ımız onurlu bir tavır gösterdi. Başbakan'ımız açık bir insandır. Sözlerini dürüstçe söyler. Bu manada Başbakan'ımızın açıklığını, mert ve onurlu tavrını ben her zaman severim, akşamkini de sevdim'' diye yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Anayasa Mahkemesi, aldığı kararla, Başbakan'ın İletişim Daire Başkanını atama yetkisini iptal etti. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Atalay, ''Tabii Anayasa Mahkemesi iptal ettiyse bu Meclise yine gelir ve TBMM boşlukları doldurur. Karar yeni verildi, gerekçeli karar henüz çıkmadı. Onu beklemek lazım'' dedi.

Bakan Atalay'a ziyareti sırasında, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da eşlik etti.

EROĞLU: BAŞBAKAN MİLLETİN DUYGULARINA TERCÜMAN OLDU

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Davos Zirvesindeki Gazze konulu paneli terk etmesiyle ilgili olarak, ''Sayın Başbakan milletimizin duygularına tercüman oldu'' dedi.

Eroğlu, Kyoto Protokolü değerlendirme toplantısı için Çevre ve Orman Bakanlığı'na gelişinde gazetecilerin, dün gece Davos'ta yaşananlara ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki tepkisini değerlendirmesini istemesi üzerine Eroğlu, ''Tarihimize baktığınız zaman büyük ve asil bir milletiz. Asırlar boyunca güçlünün değil haklının yanında, zalimin değil mazlumun yanında yer aldık. Sayın Başbakan milletimizin duygularına tercüman oldu'' dedi.

Eroğlu, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in tutumunu da eleştirerek, tavırlarıyla Başbakan Erdoğan'ı tahrik ettiğini, oturum yöneticisinin de haksızlık yaptığını belirtti.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI GÜLER: BAŞBAKANIMIZIN TAVRI HAKSIZLIĞA, İLKESİZLİĞE KARŞI BİR TUTUMDUR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, dün akşam Davos'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez arasında yaşanan gerginliğe ilişkin olarak, ''Sayın Başbakanımızın tavrı haksızlığa, ilkesizliğe karşı bir tutumdur. Konunun bu şekilde değerlendirilmesi gerekir'' dedi.

Güler, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğünde yapılan ''Güneş Enerjisinde Yeni Ufuklara Doğru Fikir Paylaşımı ve Nihai Ürünlerinin Tanıtımı'' konulu toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hilmi Güler, dün Davos toplantıları sırasında Erdoğan ile Perez arasında yaşanan gerginliğinin hatırlatılıp bunun nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, ''Sayın Başbakanımızın tavrı haksızlığa, ilkesizliğe karşı bir tutumdur. Konunun bu şekilde değerlendirilmesi gerekir. Partimizin adı da Adaletle başlıyor biliyorsunuz'' diye konuştu.

MEHMET ŞİMŞEK: GURUR DUYDUK

Devlet Bakanı Şimşek, dünkü gerginlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın tavrından dolayı gurur duyduklarını kaydetti.


aa



Bu haber 824 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,227 µs