En Sıcak Konular

Mutafyan böyle öldürülecekti

30 Ocak 2009 11:26 tsi
Mutafyan böyle öldürülecekti Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan’a yapılması planlanan suikastın ayrıntıları ortaya çıktı. Bakın Mutafyan cinayeti nasıl işlenecekti...

Patrik Mutafyan’a yönelik eylem planlayan “hücrenin”, cinayet planlarının ayrıntıları ortaya çıktı. Hücrenin, patrikhane karşısında iki apartmana konuşlanarak suikast planladığı belirtildi.

Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan’a yönelik lav silahlı eylem planlayan “hücrenin”, cinayet planları ortaya çıktı. Eylem hücresinin, Mutafyan’ı öldürmek amacıyla lav silahlarını patrikhanenin kapısını görecek şekilde iki ayrı binanın çatısında geceden saklayacağı, tetikçilerin de aşağıdan gelecek şifreli hareketler sonrasında silahları ateşleyeceği belirtildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski Özel Harekât Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin’in evinde bulunduğu belirtilen suikast planında, “Mutafyan’ın öldürülmesi” görevinin özel harekâtçı polis Kenan Temur’un liderliğindeki sekiz kişilik eylem timine verildiği ortaya çıktı.

Planda, iki özel krokiye rastlandı. Krokilerden birinin eylemde kullanılacak lav silahlarının saklandığı gizli depoya ait olduğu, diğerinin de patrikhanenin Sevgi Sokak’a bakan bölümünü görecek biçimde ayarlanan ve tetikçilerin konuşlanacağı iki ayrı apartmanı gösterdiği tespit edildi.

Bir gece önce
Plana göre, belirlenecek eylem günü ve saatinin eylem hücresindeki elemanlara bildirilmesinin ardından, hücrede silah temininden sorumlu eleman, lav silahlarını sakladığı depodan alacak ve eylemden bir gece önce krokide belirtilen binaların çatısındaki kiremitlerin altında bulunan baca çıkışlarına yerleştirecekti.
Patrikhanenin çevresinde görevli olan “emniyetçi” iki eleman da, Mutafyan’ın gelişini uzak ve yakın biçimde gözetleyecekti.

Plana göre, çatıdaki tetikçiler, çevre gözetleyicilerinin eylemden 15 dakika önce yapacağı şifreli hareketlerle birlikte silahları ateşleyecekti. Silahların ateşlenmesinde öncelik, krokide 1 numara olarak gösterilen apartmanın çatısındaki tetikçide olacaktı.
Bu silahın ateşlenmesinden çok kısa süre sonra, 2 nolu apartmanın çatısında bekleyen tetikçi de lav silahını ateşleyecekti. Böylece art arda hedefe ulaşan lav roketlerinin, Mutafyan’ı öldürmesi kesinleşecekti.

Planda, gözetleyicilerden şifreli hareketler gelmemesi durumunda, eylemin yapılmaması yönünde karar alındığı da anlaşıldı.
Mutafyan’a yönelik eylem planında, krokisi bulunan gizli silah deposuyla ilgili olarak polisin yeniden araştırma başlattığı öğrenildi. Ergenekon soruşturması kapsamında ortaya çıkarılan cephaneliklerde, lav silahları bulunmuştu.
Mutafyan’a yönelik eylemde kullanılması planlanan lav silahlarının, başka bir depoda saklanmış olabileceği belirtildi.

Glock, Irak’tan kaçak gelmiş

İbrahim Şahin’in üzerinde ele geçirilen ruhsatsız Glock marka tabancanın, ABD’nin Irak’taki koalisyon güçlerine hibe ettiği silahlardan olduğu ortaya çıktı. Silahın, Kuzey Irak’tan Türkiye’ye giren silahlar arasında yer aldığı anlaşıldı.
Şahin’in üzerinde ele geçirilen Glock tabanca kaçak çıktı. Annesinin Dikmen İlker’deki evinde gözaltına alınan Şahin’in taşıdığı FVP277 seri numaralı Glock marka tabancayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi, uluslararası çalışma yaptı.

Emniyetin, Glock firmasıyla yazışmalarıyla, 2003’te silahın ABD tarafından teslim alındığı anlaşıldı. Silahın Şahin’e gelmeden önce, kaçak yollardan Kuzey Irak’tan Türkiye’ye sokulduğu belirlendi.

(Milliyet)



Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,197 µs