Türkiye'nin onurunu korudum | " /> Türkiye'nin onurunu korudum | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan: Türkiye'nin onurunu korudum

30 Ocak 2009 08:01 tsi
Erdoğan: Türkiye'nin onurunu korudum Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a dönüşünün ardından havaalanında düzenlediği basın toplantısında Davos'ta yaşananları anlattı.

Davos'ta düzenlediği basın toplantısının ardından Türkiye'ye dönen Başbakan Erdoğan, oturumda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sıfatıyla bulunduğunu ve bu sıfatla orada konuştuğunu belirterek, ''Sadece ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk milletinin onurunu A'dan Z'ye sonuna kadar korumakla mükellef olduğumu bilirim. Yapmam gereken ne ise onu yaparım, onu yaptım'' dedi.

Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Ben bazı emekli diplomatların anladığı dilden konuşmam. Ben diplomasiden gelmiş birisi değilim. Ben siyasetten gelmiş birisiyim. Siyasetin içerisinde de çekirdekten yetişmiş birisiyim. O diplomatların, hele hele monşerlerin adetini pek bilmem. Bilmek de istemem. Sadece ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk milletinin onurunu A'dan Z'ye sonuna kadar korumakla mükellef olduğumu bilirim" diye konuştu.
Moderatörün sataşmalara karşı kendisinden söz istediğinde ''toplantıyı kapatıyorum'' demek suretiyle kapatmak yönüne gittiğini, ancak ısrar edince biraz devam edebildiğini ama bu kez de sözünü kesme yoluna gittiğini ve sözünü kesince de Davos başkanının kapanış konuşmasını yapmasını beklemeden dosyasını alıp oradan ayrıldığını kaydeden Erdoğan, konunun kişisel bir sorun olmadığını belirterek, ''Ülkemin saygınlığı ve itibarı meselesiydi. Bu nedenle tavrım da net ve açık olmalıydı. Kimsenin de ülkemin saygınlığını, özellikle onurunu zedelemesine müsaade edemezdim'' dedi.

Başbakan, gece yarısı binlerce kişiye seslendi 
 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Davos dönüşünde İstanbul'da havalimanında düzenlediği basın toplantısının ardından dışarıda bekleyen coşkulu kalabalığa seslendi. 
 
 
Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: "Sizi buraya toplayan asil duyguyu çok iyi biliyorum, bizi gece gündüz demeden heyecan ve coşkuyla koşturan da bu asil ruhtur, değerlerdir, sizin asaletli duruşunuz uluslararası hukukun, insan haklarının, yasama hakkının, barış özleminin sesidir.

Güçlünün değil haklının sesidir.Sizler bu gece sessiz ve vakur duruşunuzla kapalı kapılar ardında, medyada ve meydanlarda başka konuşan siyasetçiler istemiyoruz, doğru bildiğini her yerde dosdoğru söyleyen siyasetçiler istiyoruz dediniz.

Bunu el ele gönül gönüle söylüyorsunuz. Türküyle, Kürdüyle, Hıristiyanıyla, Musevisiyle, Doğulusuyla Batılısıyla tek ses tek vicdan olarak dünyaya sesleniyorsunuz. Biz bu sesi her platformda savunmak için dik durduk, dik durmaya devam edeceğiz. Türkiye'ye yakışan da budur.

Bizi bölmek isteyenlere asla prim vermeyeceğiz. Acaba Türkiye olmasa ne olur sorusunu birilerinin kendisine sorması lazım. Gösterdiğiniz asil duruşa teşekkür ederim.

Yarın saat 14:00'de Şişhane metrosunun açılışında görüşmek üzere."
 
aa - zaman



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,327 µs