Erdoğan'a daha fazla süre verilmeliydi | " /> Erdoğan'a daha fazla süre verilmeliydi | "/>

En Sıcak Konular

Forum Başkanı: Erdoğan'a daha fazla süre verilmeliydi

29 Ocak 2009 22:07 tsi
Forum Başkanı: Erdoğan'a daha fazla süre verilmeliydi "Her konuşmacının 5 dakika konuşma hakkı vardı. İkinci bölümde diyalog olacaktı. Ama malesef ilk bölümde yapılan açıklamalar vakti aştı. Sayın Erdoğan biraz daha konuşturulabilirdi. Oturumda söylenen şeylere cevap verebilirdi."

Forum başkanının konuşması şöyle:
"Bu olaya çok üzüldüm. Benim sayın Başbakan Erdoğan için önemli itibarım vardı. Çok önemli aktivitelerimiz var. Başbakan Erdoğan'ın bu süreç içindeki üstlendiği rol konusunda kendisine minnettarım. İsrail-Filistin konusunda çok başarılı çalışmaları oldu. Bu toplantıya dönersek her konuşmacının 5 dakika konuşma hakkı vardı. İkinci bölümde diyalog olacaktı. Ama malesef ilk bölümde yapılan açıklamalar vakti aştı. Bu da üzülerek söylüyorum ki oturum başkanının tartışmayı bitirmesine yol açtı. Sayın Erdoğan biraz daha konuşturulabilirdi. Oturumda söylenen şeylere cevap verebilirdi."

Başbakan Erdoğan:

"Öncelikle uluslararası alanda özgürce tartışma alanı açan Davos'a, uluslararası alanda işbirliğine katkıda bulunmak amacıyla geldim. Nitekim Davos çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında barış, istikrar yönündeki tutumumuzu da vurguladım. Bu kapsamda Ortadoğu barış süreci İsrail, Filistin, Suriye ve Lübnan konularında yürüttüğümüz temas ve çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunduk. Son 1 ay zarfında yaşanan insanlık trajedisi ve krizle ilgili gözlem ve değerlendirmelerimizi Davos ruhuna uygun olarak açık yürekililikle paylaştım. Konuşmamda özellikle altını çizerek barış mesajlarını ön plana çıkardım. Herhangi bir şeki,lde ne İsrail halkını, ne sayın Perez'i ne de mUsevi cemaatini hedef aldım. Aksine anti semitizmin bir insanlık suçu olduğunu ifade ettim. Tabi üsul açısından birşeyi hatırlatmam gerekir. Bugün öğlen katıldığım panel 14:30'da başlayacaktı. Azerbaycan Cynhurbaşkanı Aliyev ve ben geldik başka da kimse gelmedi. 20 dakika sonra yani 14:50'de panele başladık. Akşamki panele gelince.. Sayın Ban Ki Mon 8 dakika konuştu, ben 12 dakika konuştum, Sayın Amr Musa 12 dakikaya gelince konuşmasını kesti. Buna mukabil İsrail Cumhurbaşkanını 25 dakika, zaman zaman toplantı adabını aşacak şekilde bana yüksek sesle seslenmesine izin vererek tartışma ortamı yarattı. Uluslararası bir panelde objektif olması gereken  toplantı yöneticisi bize söz hakkı vermeden paneli bitirmek istedi. Müdahale ederek söz aldığımda da görüşlerimi ifade etmeme imkan tanımadı. Ve toplantı moderatörüne karşı bir tepki ortaya koydum. Bitmek üzere olan toplantıyı da terkettim. Bunu özellikle sizlere açıklamak istedim. Çünkü burada da hedef saptırılabilir. Yumuşak başlıyım ama uysal koyun değilim. Çok teşekkür ediyorum."
 



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,579 µs