En Sıcak Konular

İBB burs tartışmalarına noktayı koydu

29 Ocak 2009 15:55 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptıkları eğitim yardımlarının bu yıl CHP'nin yaptığı başvuru üzerine iptal edilmesiyle ilgili kamuoyunda oluşan yanlış anlamalara ve beklentilere açıklık getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamada şöyle denildi:
 
İlk kez 1994 yılında Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye başkanlığı döneminde eğitim yardımı yapılmaya başlandı. Gücümüzün yettiği sayıda üniversiteli gencin bütçesine, katkıda bulunmayı hedefliyorduk. İlk yıl 2 bin 500 üniversiteli öğrenciye aylık 1 milyon 500 bin lira katkıda bulunduk. Niyetimiz belliydi.. Sağına soluna bakmadan dar gelirli ailelerin umudu olan gençlerin eğitimlerine, karşılık beklemeden yardım edecek, katkıda bulunacaktık.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, imkânlarımızın da her geçen gün biraz daha gelişmesiyle, yaptığımız eğitim yardımlarını her yıl artırarak devam ettirdik. Her yıl biraz daha fazla üniversiteli gence, biraz daha yüksek miktarda eğitim yardımı dağıttık. Herhangi bir ideolojik sınıflama yapmadan, siz öğrencilerimizin internet üzerinden verdikleri bilgiler doğrultusunda sıralama yaparak dar gelirli ailelerin umudu olan gençlerin bütçelerine katkıda bulunduk.

Tüm iyi niyetimizle yola çıktığımız bu 14 yılda eğitim yardımı yaptığımız öğrenci sayısını tam 20 kat artırdık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, 2008 – 2009 eğitim öğretim yılında tam 50 bin üniversite öğrencisine eğitim yardımı yapacaktık. Başvuruları internet üzerinden aldık. Bilgisayar ortamında eğitim yardımı almaya hak kazananlar belirlendi… İlk ödemenin yapılacağı tarih de 23 Aralık olarak saptandı. Ancak Anayasa Mahkemesi, aldığı bir kararla belediyelerin üniversite öğrencilerine yaptığı eğitim yardımlarını durdurdu.

Ana muhalefet partisi CHP’nin yaptığı iptal başvurusunu görüşen Anayasa Mahkemesi, Belediyelerin burs vermesine imkân sağlayan ilgili yasa maddesini iptal etti. Böylece belediyelerin burs vermesi, yasal dayanaktan yoksun hale geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak en azından bu yılki eğitim yardımlarının öğrencilerimize dağıtılmasının yollarını aradık. Ancak hukukçularımızın mahkeme kararı üzerinde yaptıkları incelemelerde, Belediyelerin artık eğitim yardımı yapamayacağı sonucuna ulaşıldı. Yeni bir yasal düzenleme yapılıncaya kadar, eğitim yardımlarına devam edilemeyeceği saptandı. 14 yıl önce üniversite öğrencilerine eğitim yardımına başlayarak bu alanda öncülük yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, artık eğitim yardımı yapamayacak olması herkesten önce bizleri üzmüştür.

Dar gelirli ailelerin yarınlarının umudu olan siz değerli üniversiteli gençlerimize yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı eğitim yardımı yapamayacağımızı üzülerek bildiririz.



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,524 µs