En Sıcak Konular

İsrailli yetkiler hakkında suç duyurusu

29 Ocak 2009 14:47 tsi
Gazze'de katliama imza atan İsrailli yetkililer hakkında, uluslararası hukuka göre savaş suçu işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

 

Gazze'yi günlerce havadan, karadan ve denizden bombalayan İsrail'in uluslararası hukuka göre savaş suçu işlediğini savunan Mazlum Der, İsrailli yetkililerin Türkiye'ye geldiklerinde yargılanmaları talebiyle suç duyurusunda bulundu. Mazlum Der'in ülke genelindeki tüm şubeleri Cumhuriyet savcılıklarına giderek suç duyurusunda bulundu.

Mazlum Der İstanbul Şubesi üyeleri de Sultanahmet Adliyesi'ne hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini verdi. Adliye önüne gelen grup üyeleri hazırlanan dilekçeleri imzalayarak, adliyeye girdi. Polis grup üyelerini uyararak çıkışta adliye önünde basın açıklaması yapamayacaklarını bildirdi. Mazlum Der İstanbul Şube Başkanı Ayhan Küçük ve suç duyurusunda bulunan diğer kişiler, çıkışta açıklamayı adliye önünde yapmak istedi. Adliye önünde önlem alan polis, açıklamanın kapıda yapılmasının yasak olduğunu tekrar söyledi. Yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından grup açıklamayı, adliye kapısının biraz ilerisinde yaptı.

Mazlum Der İstanbul Şube Başkanı Ayhan Küçük, Gazze'de soykırım yapan İsrailli yetkililer hakkında bugün suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Küçük, Türk Ceza Kanunu'na göre İsrailli yetkililerin Türkiye'ye geldiklerinde yargılanmalarını talep ettiklerini ifade etti. İsrail'in Gazze'de insanlık suçu işleyip soykırım uyguladığını belirten Küçük, "Biz yaşananları Gazze'de yerinde gözlemledik. Gönderdiğimiz heyet 10 gün boyunca burada yaşanan kıyımı ve katliamları yerinde tespit etti. Yüzlerce masum sivil katledilirken, insanların bombalardan kurtulan evleri de daha sonra yıkılarak kullanılamaz hale getirilmişti. İsrail Gazze'de soykırım suçu işlemiştir ve yargılanmalıdır" şeklinde konuştu.

Küçük, İsrail'le ilgili hukukçu üyelerinin bir dosya hazırladığını ve en kısa süre içerisinde Uluslar arası Savaş Suçları Mahkemesi'ne başvuracaklarını dile getirdi. Açıklamanın ardından grup üyeleri adliye önünden ayrıldı.

CİHAN

 



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,973 µs