En Sıcak Konular

ADD 'Mustafa'ya savaş açtı

29 Ocak 2009 14:08 tsi
ADD 'Mustafa'ya savaş açtı Eruygur'un genel başkanlığını yaptığı Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), gazeteci-yazar Can Dündar'ın yaptığı 'Mustafa' adlı belgesel filme savaş açtı.

Dernek, film hakkında çıkan olumsuz yazıların toplandığı kitabı bedava dağıtıyor.

Can Dündar'ın Atatürk hakkında çektiği 'Mustafa' filmine ağır eleştiriler yapıldı. Dündar da bu eleştirilerden nasibini aldı. Eleştirilerin birleştiği temel nokta ise "Atatürk yalnız ve umutsuz, kadınlara zaafı olan, yaptıklarından pişman biri gibi anlatılması."

ÜCRETSİZ KİTAP DAĞITIYORLAR

En sert eleştirileri yapanların başında Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve daha sonra hastaneye kaldırılan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un genel başkanlığını yaptığı ADD geliyor. Bu konudaki sert tutumunu sürdüren Dernek yeni bir çalışmaya imza attı.

Şu Çılgın Türk'lerin yazarı ve ADD Genel Yönetim Kurulu üyesi Turgut Özakman'ın Cumhuriyet Gazetesi'nde çıkan 'Mustafa' filmi hakkındaki yazıları bir kitapta toplandı. Dernek Bilgi Yayınevi'nden çıkan kitabın ücretsiz olarak verildiğini duyurdu. İnternet sitesinden yapılan açıklamada, "Bu özel çalışması dolayısıyla Bilgi Yayınevi'ne ve kitabın yazarı Turgut Özakman'a sonsuz teşekkürler. 'Mustafa' filmi hakkında'ki tüm duyarlı ve 'Çılgın Türkler'in bilgilerine sunuyoruz. Bu değerli eser ücretsiz edinilebilinir." denildi. ADD, kitabın ücretsiz alınması içinde iletişim adreslerini de yayınladı.

Turgut Özakman, film için kaleme aldığı yazılarında "Can'ın yaptığı ile söyledikleri birbirini tutmuyor. Şimdiye kadar, birkaç dinci ve Armstrong'dan başka hiç kimse Atatürk'ü, Mustafa filmi gibi anlatmadı. Resmi anlatımın gölgesinde kalmayayım derken, gerçeğin çok dışına, uzağına düşülmüş. Bu asla unutulmayacak bir talihsizlik. Mustafa filminin bazı sahnelerinde, bir milletin tarihi boyunca en çok saygı duyduğu, arkasından en çok ağladığı bir kahramanın anısı ve saygınlığı yaralanıyor, incitiliyor. Buna tepki gösterilmemesi, doğruların açıklanmaması çok hazin, rezil, acı bir şey olurdu. Can Dündar, bu tepkilere, eleştirilere, suçlamalara katlanmalı ve hiç gecikmeden bu yanlışlıkları, eksiklikleri düzeltip filmi gerçeğe uygun, kahramanına saygılı hale getirmelidir." ifadelerini kullanmıştı.

CİHAN



Bu haber 262 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,917 µs