En Sıcak Konular

Kanadoğlu ve CHP gibi düşünmüyor!

29 Ocak 2009 12:24 tsi
Kanadoğlu ve CHP gibi düşünmüyor! MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Gül'ün yasama, yürütme ve yargı erklerinin başkanlarıyla bir araya gelmesini değerlendirdi. Bahçeli, Kanadoğlu ve CHP gibi düşünmüyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasama, yürütme ve yargı erklerinin başkanlarıyla bir araya gelmesinin mahsurunun olmadığını, tam aksine Türkiye için yararının bulunduğunu belirterek, ''Siyasi partiler arasında da diyaloğun başlatılmasında yarar var'' dedi.

AA muhabirinin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bahçeli, 29 Martta yapılacak yerel seçimde, 4 il dışındaki belediye başkan adaylarını belirlediklerini söyledi. İstanbul, Diyarbakır, Samsun ve Eskişehir gibi illerde aday belirleme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Bahçeli, ''Diyarbakır adayımız, kendi bölgesinden olacak. Oradaki arkadaşlarımızdan, kardeşlerimizden birisini aday göstereceğiz'' bilgisini verdi.

Mart ayında yapılacak seçimlerden parti olarak umutlu olduklarını ifade eden Bahçeli, adayları tanıtım için gittiği illerde partisine büyük bir ilginin olduğunu söyledi.

-''AK PARTİ İKTİDARI TARİHİ HATA YAPIYOR''-

Üniversiteler Arası Kurulda, Kürt dili ve edebiyatı bölümü açılması konusundaki gelişmeleri eleştiren Bahçeli, Türkiye'de bölücülüğü cesaretlendirecek bazı davranış ve taleplerin bulunduğunu, bu girişimi de bunu karşılayan bir yaklaşım olarak gördüğünü bildirdi.

Bahçeli, bu konuyla ilgili AK Parti iktidarı tarafından tarihi hatalar yapıldığını, yanlış kararlar verildiğini savunarak, ''Bu hatalardan dönüş vardır. Yeri, saati geldiğinde, siyasi sorumluluk üstlendiğimizde bunların tedbirini alabiliriz'' dedi.

-ERGENEKON DAVASI-

Bahçeli, Ergenekon davasıyla ilgili yapılan tartışmalara ilişkin de şunları ifade etti:

''MHP olarak Ergenekon davasının başladığı günden bu yana hukuk dışına çıkmayan, hukukun sonuçlarının sabırla beklendiği bir süreç olarak baktık. Bu konuda fazla da bir yorum yapmak istemiyoruz. Hukuka saygı duyulmalı, sabırlı olunmalı ve sonucu görmemiz lazım. Onun için de yargının bağımsız hareket etmesine, herhangi bir sebeple değişik yönlerden müdahaleye muhatap kılınmamasına dikkat etmekte yarar var. Şu an medyada olsun, diğer şeylerde olsun bu sağlanmıyor. İktidar savcı, ana muhalefet avukat olmuş, o zaman mahkemeye gerek yok.''

''Bu davayı, 28 Şubat'ın bir rövanşı olarak değerlendirenler var. Bunu nasıl karşılıyorsunuz?'' sorusu üzerine Bahçeli, ''Davaya çok yönlü bakışlar var. O yönler mahkeme sonuçlandıktan sonra netleşir. Dava sonuçlandığı zaman güzel bir yorum getiririz'' dedi.

Türkiye'nin bir beka sorunuyla karşı karşıya olduğunu, bundan büyük endişe duyduğunu anlatan Bahçeli, ''Türkiye'nin en önemli sorunu beka sorundur. Bunu gidermek lazım. Onun için tüm siyasi liderlere ve devletin kurumlarına görev düşüyor. Burada iki temel esas ele alınmalı. Birincisi uzlaşma, ikincisi sosyal diyalog. Bu ikisi olursa, kurtuluş olur. Kamplaşma, cepheleşme ve gerilim stratejileriyle Türkiye'yi bir yere götürmek mümkün değil'' diye konuştu.

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN VERDİĞİ YEMEK-

Devlet Bahçeli, ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasama, yargı ve yürütme erklerinin başkanlarına verdiği yemeği nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna ise şu cevabı verdi:

''Kurumlar arasında toplumsal gerginliğin varlığı tartışılır hale gelmişse, Sayın Cumhurbaşkanı, bunları bir araya getirip, öğle yemeğinde buluşturmasının mahsurlu bir tarafı yok, tam aksine Türkiye için faydalı tarafı var. Ayrımcılıktan, kamplaşmadan, kurumlar arası çatışmadan Türkiye'ye bir fayda gelebilir mi? Eğer böyle bir kanaat toplumda yaygınlaşıyor, böyle bir endişenin varlığından bahsediliyorsa, bunun bir yerden başlaması lazım. Bu da Anayasaya göre, Sayın Cumhurbaşkanının öncülüğünde atılacak bir adıma bağlıdır. O da onu yapmıştır. Siyasal kurumlar da Türkiye'nin temel konularında, beka sorunlarında uzlaşmayı bilmeli. Onun için yapılacak yol, sosyal diyalogdur. Sizinle biz konuşmazsak hangi konuları çözebileceğiz. Zaman zaman Türkiye'de önemli sorunlarla karşı karşıya kaldığı, bir krizden bahsedildiği süreçlerde, siyasi partiler arasında da diyaloğun başlatılmasında yarar var. Buna da siyasi partilerin yatkın olması lazım.''

aa



Bu haber 348 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,284 µs