ekmek fırınından çıktı | " /> ekmek fırınından çıktı | "/>

En Sıcak Konular

Tuncay Güney'in kasetleri ekmek fırınından çıktı

29 Ocak 2009 09:32 tsi
Tuncay Güney'in kasetleri ekmek fırınından çıktı 
Bugüne kadar nerede oldukları bilinmeyen, daha sonra Fatih Adliyesi'nin emanetinden çıkan Tuncay Güney'in mülakat kasetlerinin, 5 yıl önce Şevki Duyu'ya ait bir ekmek fırınından polis baskınıyla ele geçirildiği ortaya çıktı. İşte fırıncının deposunda b

Organize Şube Müdürlüğü'nün arşiv kayıtlarında olması gerekirken bir fırında bulunan kasetlerle ilgili Adil Serdar Saçan'ın da Fatih Asliye Ceza Mahkemesi'nde sanık olarak yargılandığı ve aldığı 5 aylık hapis cezasının ertelendiği anlaşıldı.


Ergenekon soruşturmasının kilit isimlerinden Tuncay Güney'in mülakat kasetlerinin, 5 yıl önce yapılan bir ihbarla bir ekmek fırından çıktığı belirlendi. Organize Şube Müdürlüğü'nün arşiv kayıtlarında olması gerekirken fırının altından çıkan kasetlerle ilgili eski polis müdürü Adil Serdar Saçan yargılanıp hapis cezası almış.


MÜLAKAT KASETLERİ, ARŞİVE KALDIRILDI


Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gönderilen eski polis müdürü Saçan, 26 Eylül 2008 günü Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'e 62 sayfalık verdiği ifadesinde kasetler de soruldu.  Saçan, 'Ben ne kadar belge ve doküman olduğunu bilmiyorum. Ancak 2003'te Organize Şube'den ayrılırken hepsi arşivdeydi. Daha sonra bu belgeler, istenildiği için mahkemeye gönderilmiş' dedi. Savcının Saçan'a, 'Tuncay Güney'in mülakat kasetlerini, görevden ayrıldığınız dönemde yanınızda götürdüğünüz anlaşılmaktadır. Devletin arşivinde olması gereken bu kasetleri, ne amaçla götürdünüz?' sorması üzerine Saçan da bu konuyla ilgili Fatih 2.Asliye Ceza Mahkemesi'nde 4 yıldan beri yargılanarak ceza aldığını söyledi.


BELGELERİ EMNİYETTEN ÇIKARDIĞI İÇİN 5 AY HAPİS CEZASI ALMIŞ


Eski polis müdürü Saçan'ın, Devlete ait belgeleri aldığı gerekçesiyle 'görevi suiistimal' suçundan Fatih Adliyesi'nde yargılandığı davadan hapis cezası aldığı ortaya çıktı. Yargılandığı dönemde 'Ben bu suçtan dolayı meslekten çıkarıldım. Hakkımda açılan diğer davaları kazandım. Bir bu kaldı" diyen Saçan, evrakların asıllarını aldığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını savundu. Evrakların, Organize Şube Müdürlüğü'nden alınarak Duyu-San isimli şirkete götürülmesi için talimat vermediğini, yargılandığı mahkemedeki savunmasında anlatan Saçan, o dönem arşiv memuru olarak çalışan polis memuru C.Ü.'nün kendi özel eşyalarını bu şirkete götürdüğünü öne sürmüştü. Ancak Fatih Cumhuriyet Savcısı, Saçan'ın müdür olarak görev yaptığı sırada Narkotik ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nce yapılmış soruşturmalara ilişkin dosyaların fotokopilerini İstanbul Emniyeti'nden çıkararak özel bir firmada sakladığı, bu şekilde tahkikatın gizliliğini bozduğunu, ayrıca kamunun zararına neden olduğunu kaydetti. Fatih 2.Asliye Ceza Hakimi de üç yıl önce verdiği kararda, Adil Serdar Saçan'a, önce 5 ay hapis cezası verdi. Ardından bu cezayı da para cezasına çevirdi. Saçan'ın aldığı para cezası da ertelendi.


SAÇAN, ŞEVKİ DUYU'YLA GEÇEN YIL TELEFONDA GÖRÜŞMÜŞ


Öte yandan 2003'te Şevki Duyu'nun işyerine yapılan baskından tam 5 yıl sonra Adil Serdar Saçan'ın Duyu ile telefon görüşmesi yaptığı da kayıtlara geçtiği öğrenildi. Saçan, 10 Mart 2008 günü akşam saatlerinde Şevki Duyu'yu aradı. Görüşmenin içeriğinde 'silah, telsiz ve emanetler' gibi sözcükler yer aldı. Saçan'a bu telefon görüşmesi de soruldu. Ancak eski polis şefinin, görüşmenin içeriğini açıklamadığı öğrenildi.


Change oto yüzünden 2001'de yargılanan Tuncay Güney'in mülakatından ve kendisinden ele geçirilen belgelerle ilgili yapılan soruşturmadan sonuç çıkmayınca tüm belgelerin şüphelilere iade edilmesini istenmişti. Saçan da, Ergenekon örgütü ile ilgili belgeleri, Tuncay Güney ve Ümit Oğuztan'a teslim ettirmedi. Bu arada Saçan, örgüt yapısı hakkında bilgi sahibi olmak için 2 adet kopyalattığı CD'yi yanına almayı da ihmal etmedi.


MÜLAKAT KASETLERİ, BİR FIRINDAN ÇIKTI


Saçan'ın Organize Şube Müdürlüğü'nden ayrıldığı 2003 yılında bir ihbarı değerlendiren Terör polisi, işadamı Şevki Duyu'nun Gaziosmanpaşa'daki 'Duyu-San' isimli şirketinin yakınındaki Karadeniz ekmek fabrikasına baskın düzenledi. Baskında fırının altında birçok resmi belge ile beraber Organize Şube Müdürlüğü'nün arşivlerinde olması gereken Tuncay Güney'in mülakat kasetleri ele geçirildi.

bugün



Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,705 µs