sağlık iksiri | " /> sağlık iksiri | "/>

En Sıcak Konular

Yağmur ormanlarından gelen sağlık iksiri

29 Ocak 2009 09:28 tsi
Yağmur ormanlarından gelen sağlık iksiri Yüzyıllardan beri Peru'nun Yağmur Ormanları'nda hastalıkların tedavisinde kullanılan ‘kedi pençesi’ günümüzde gençlik aşısı haline geldi. DNA hasarlarını tamir eden, cilde büyük yararları olan bitkiyle ilgili araştırma yapan Dr. Beyhan Arıka

Romatizmaya iyi geliyor, DNA hasarı ve kanseri iyileştiriyor.


Kim derdi ki, yüzlerce yıl önce yaralı savaşçıları daha çabuk iyileştirmek için kullanılan bir bitkinin bugün gençlik aşısı olacağını... Evet, yanlış duymadınız. Peru kökenli olan bu bitkinin başka özelliklerini de keşfetmişti yerliler. Aynı zamanda yaşlıların da kanser ve eklem hastalıklarını tedavi etmek için kullanılıyordu. Kabile doktorları onu kaynatıyor, suyunu karanlıkta bekletiyorlardı. Törenle içirilen bu bitki suyu, birçok hastalığa şifa dağıtıyordu.

KEDİ PENÇESİ

 Peru’nun Yağmur Ormanları’nın zor ve doğal koşullarında yaşayan kabileler, savaşçılarını ve yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle acı çekenleri tedavi etmek için doğanın sunduğu bitkilere başvuruyor. Özellikle “Uncaria tomentosa” adını taşıyan bitkiyi kullanırlar ve onu korurlar doğada.

MERAK EDİLEN GELENEK

 Modern tıpla uğraşan bazı uzmanlar bu geleneği merak edip araştırıyor. En çok dikkatlerini Latince adıyla “Uncaria tomentosa” bitkisi çekiyor. Bu bitkinin Yağmur Ormanları’ndaki yüksek ağaçlara tırmanan ince uzun bir gövdesi var. Gövdenin üzerinde, ağaçlara tutunmasını sağlayan tırnaksı çıkıntılar bulunuyor. Bu nedenle de dilimizde “Kedi Pençesi” olarak biliniyor.

DNA hasarlarını onarıyor

Anne rahmine düşüşümüzden başlayıp, ölene kadar her gün, her hücremizde, iç ve dış nedenlerle onbinlerce defa DNA hasarı oluşuyor. DNA tamiri yapan sistemimiz de döllenmeden itibaren organizmanın doğru gelişmesi için tabii ki iş başında. Ancak çevre kirliliği, kimyasallar, sigara tüketimi, güneşe bağlı UV ve radyasyon bu “hasarları” daha fazla hızlandırıyor. Ve birçok hastalığın ortaya çıkmasını sağlıyor.

Örneğin, kanser türleri, metabolik hastalıklar, immün sistem bozuklukları ve romatolojik bozukluklar gibi. Yaşa bağlı genel durum bozukluğu da bu hasarların sonucu. Bilim insanları yaptıkları çalışmalarda “AC-11" maddesinin oksidasyona ve UV ışınlarına bağlı DNA hasarını azalttığını tespit etmişler. Ayrıca DNA tamir kapasitesini de artırdığını belirlemişler.

Akciğer kanseri çiftçiyi iyileştirdi

Bilim insanları yaptıkları çalışmalar sonucu bu bitkinin kabuğundan elde edilen ekstrelerin ancak yerel yöntemler kullanıldığında istenen etkiyi sağladığını görüyorlar. Ve bu yerel yöntemleri, teknolojinin olanakları ile birleştirip “AC-11” adlı maddeyi üretiyorlar. Bu kadim bitkinin Batılılar’ın dikkatini çekmesi “Don Luis" adında bir yaşlı çiftçinin akciğer kanserini iyileştirmesi üzerine oluyor. AC-11 adlı bu özel bitki extresi, Amerika, Avrupa ve Japonya’da çok gözde. Geçen yıl da Türkiye’de sağlık sektörünün gündemine girdi...

‘AC -11’in yararları

“AC-11” etken maddesinin yararları şöyle

1)) DNA hasarına karşı doğal DNA tamir yeteneğini artırır.
2)) Anti-enflamatuar etkisi var.
3)) Bağışıklık sistemini güçlendirir.
4)) Tümör oluşumunu baskılayıcı etkisi vardır.

Romatizmada etkili

Astım, romatizmal bazı hastalıklar, inflamatuvar bağırsak hastalığı gibi kronik seyirli ve inflamasyonun normalin üzerinde arttığı durumlarda, “AC-11” anti-enflamatuvar etkisi ile bu hastalıklarda tedaviye destek oluyor. AC-11’in tümör tedavisi gören hastalarda da tedaviye destek olabileceği tespit edilmiş.

Kırışıklığı azaltıyor

“AC-11”in gençlikteki rolünü keşfeeden tıp, bunun için de birçok araştırma yaptı. Bu ekstre ile hazırlanmış yüz ve göz kremleri üretildi. Krem olarak cilde uygulandığında çok farklı etkileri ortaya çıkıyor: Cildi besliyor, canlandırıyor, sarkmaları azaltıyor. Göz çevresindeki kırışıklıkları azaltıyor.
 
Bugün



Bu haber 383 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,071 µs