En Sıcak Konular

Bilgi sızdıran tespit edilecek

28 Ocak 2009 17:13 tsi
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin: "Ergenekon soruşturmasıyla ilgili bilgilerin sızmasıyla ilgili inceleme yaptırıyorum"

Bilgileri sızdıranları tepsit etmek için müfettişleri görevlendirdiklerini açıklayan Şahin, "İnceleme sonuçlanınca açıklama yapacağım. Bilgiler nereden sızarsa sızsız herkes sorumlu davransın. Ben Adalet Bakanı olarak üzerime düşeni yapıyorum" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon Davası soruşturması kapsamında atanan savcılarla ilgili olarak, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, üç savcı isteğini daha önce paylaşmıştı. Bu talep kurumumuzca da uygun görüldü. İstanbul’da görev yapan 3 savcı arkadaşımız, özel yetkili mahkemede görev yapıyor” dedi.

Adalet Bakanı Şahin, TBMM Adalet Komisyonu toplantısına katılmak üzere geldiği Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şahin, gazetecilerin son atanan savcılarla ilgili soruları üzerine; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın daha önce üç savcı istedikleri yönünde talepleri olduğunu belirterek, bu talebin kurumca da uygun bulunduğunu ve atamalarının yapıldığını kaydetti.

Bakan Şahin bir başka soru üzerine, “Önce hakim ve savcılarımıza güvenmek zorundayız. Onlar adaletin gerçekleşmesi için, ellerinden geldiği kadar, şu ana kadar Türk yargısına hizmet ettikleri gibi bundan sonra da üstlenecekleri her görevde aynı performansı göstereceklerdir. Farklı yorumlar yapmayı isabetli bulmuyorum” dedi.

"SAVCI AYRIMI YARGIYA SAYGISIZLIK"


Bir gazetecinin, "yeni savcı ataması davanın seyrini etkiler mi?" şeklindeki sorusunu Şahin, “Böyle bir şey olabilir mi? Tüm savcılarımız hukuk sınırları içinde hareket eder, eldeki delil durumuna göre, bilgilere, belgelere göre yargılama işi yapar. Savcılarımızın arasında bir ayrım yapılmasını, şu şu görüşte bu bu görüştedir, acaba şu şöyle mi davranır diye değerlendirilmesini doğrusu yargıya saygısızlık sayıyorum” diye yanıtladı.

Son günlerde Ergenekon soruşturması üzerine yapılan yorumları da hatırlatan Bakan Şahin şunları söyledi:

“O kadar çok yorum yapılıyor ki bu konuda. Yargı mensuplarının aklının köşesinden geçmeyen hususların kamuoyunda tartışılıyor olması, bu konuda görüşler ileri sürülmüş olması herhalde Türkiye'nin içinden geçtiği şu süreçte yeni bir durum olsa gerek”.

Şahin, “Deniz Feneri Davası ile ilgili” sorulan bir soruya yanıt verirken, “Henüz daha Almanya'dan bize bir dosya gelmedi. Bekliyoruz” dedi.

 



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,907 µs