Nebbu.com | " /> Nebbu.com | "/>

En Sıcak Konular

Krizde nasıl ciro arttırılır: Nebbu.com

28 Ocak 2009 16:56 tsi
Krizde nasıl ciro arttırılır: Nebbu.com Kriz öncesinde müşteri memnuniyetini sağlayabilen sanal ticaret portalları piyasadaki iş hacmi daralmasından daha az etkileniyor.

Ülkemizde E-Ticaret konusunda lider konumdaki sanal ticaret portalı “Nebbu.com”,  ticaret alanında faaliyet gösteren reel sektör şirketlerinde büyük sıkıntılar yaşanmasına rağmen, 2009 yılı için ciro hedefini 8 milyon TL’ye çıkardı.

KRİZDE ATILIM YAPMAK AVANTAJ NEDENİ…

2008 yılında ticaret alanındaki reel şirketler adeta soluksuz kalırken, hedeflediklerinin üzerinde ciro yaptıklarını açıklayan Nebbu.com Genel Müdürü Muhammet Çörekçi koşulsuz müşteri memnuniyetini ilke edinen sanal alışveriş portallarında, ekonomik krize aldırmadan atılım yapmanın avantajlara yol açabildiğini söyledi.  Çörekçi;  nakit veya kartla taksitli ödemenin yapılabildiği E-Ticaret portallarının 2009 yılına, “reel” rakiplerine kıyasla daha avantajlı girdiğini ve bu portalların “avantajlı kampanya” konseptleri nedeniyle klasik ticaret işletmelerinin kan kaybının artarak süreceğini vurguladı.

‘TAKSİTLE ALIŞVERİŞ, 1 GÜNDE KARGO’ CAZİBESİ

Türkiye’de E-Ticaret alanında öncü konumda bulunan Nebbu.com,  kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyeti konusunda da lider. Nebbu.com’da elektronik eşya, mobilya, beyaz eşya, oyuncak, oto aksesuar, hediyelik eşya, küçük ev aletleri, sağlık ve güzellik gibi çeşitli kategorilerde kaliteli ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan ürünlerin satışı yapılmakta. İçeriği devamlı olarak güncellenen, ithal ve yerli yeni pek çok ürünle zenginleştirilen Nebbu.com’da hemen hemen bütün kredi kartlarına 12 aya kadar taksit uygulaması mevcut.
Şirket merkezinin İstanbul Toptancılar Çarşısı’nda olması ve en çok satılan ürünleri daima stoğunda bulundurması nedeniyle firma sipariş verilen ürünlerin yüzde 90’ının aynı gün kargo yapılmasını sağlıyor.  Bu da sipariş verilen ürünün müşteriye gecikmeden ulaşmasını sağlıyor. 

TİCARETİN OLMAZSA OLMAZI: MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

NEBBU.com yetkilisi Çörekçi’ye göre, bilgi ve eğlence dışında, alışveriş yapma imkânı da sağlaması nedeniyle kullanıcılara büyük kolaylıklar sunan internet günlük hayatımızı hızla kuşatırken, “sanal alışveriş” olarak da bilinen internet tabanlı “E-Ticaret” tüm dünya ülkeleriyle birlikte Türkiye’de de giderek gelişiyor. Reel ticaret ile E-Ticaret arasında ciddi yapısal farklılıklar olmasına karşın “müşteri memnuniyeti” aralarındaki çok az benzerlikten biri.  Ancak ürünün kendisiyle alışveriş öncesinde fiziki bir temas, inceleme, deneme mümkün olmadığından sanal alışverişlerde müşteri memnuniyeti çok daha önemli ve hassas bir nokta. Ayrıca ürünün kaliteli olmasının yanı sıra müşteriye zamanında ve sorunsuz ulaşması da gerekiyor. Büyük bir rekabetin yaşandığı E- Ticaret ortamlarında kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyetini sağlayabilen firmalar rakiplerinden bir adım önde oluyor. 



Bu haber 1,258 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,508 µs