En Sıcak Konular

Bu çoraplar çevreyi kirletiyor!

28 Ocak 2009 14:46 tsi
Bu çoraplar çevreyi kirletiyor! Çorlu'da faaliyet gösteren dünyaca ünlü çorap firmasının çevreyi kasten kirlettiği ortaya çıktı.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde faaliyet gösteren dünyaca ünlü bir çorap firması Penti'ye 'çevreyi kasten kirletmek' suçundan dava açıldı.

Fabrikanın sorumlu müdürü hakkında "çevreyi kasten kirletmek" iddiasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 1994 yılında 40 bin metre karelik alan üzerine 28 bin metre kare kapalı alanda fabrika kuran dünyanın ünlü çorap markası için, 'Çevreyi kasten kirletmek' suçundan iddianame hazırlandı. Çorap fabrikasının çevreyi kirlettiği de raporlarla tespit edildi.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazırlanan iddianamede, fabrikanın İnsan Kaynakları ve Sorumlu Müdürü Z.D. (42) hakkında 'Çevreyi kasten kirletmek'

iddiasıyla TCK' nın 181. maddesinin 1. bendince 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Çorlu Cumhuriyet Savcısı Engin Şimşek tarafından hazırlanan iddianamede, O.C. adlı şahsın Türkücü Mevkii'nde bulunan fabrikanın aşırı gürültü yaptığı ve çevreye kimyasal atıklar bırakarak insan sağlığı için tehdit oluşturduğu yönünde şikayette bulnduğu ifade edildi.

İddianamede, fabrikada gece saatlerinde yapılan keşif ve bilirkişi incelemesi sonucunda, fabrikanın atık sularından alınan numunelerin 'Su kirliliği kontrol yönetmeliği'nin ilgili tablosunda yer alan KOI ve Fenol parametrelerinin belirlenen sonuçların üzerinde yer aldığının tespit edildiği belirtildi. Tesisin atık su arıtma çıkış suyunun çevresel açıdan tehlike yaratabilecek seviyede olduğunun de tespit edildiği vurgulandı.

Hazırlanan iddianamede, fabrikaya İlçe Sağlık Grup Başkanlığı adına gürültü ölçüm raporu düzenleyen Sabri B.'nin bu raporu rüşvet karşılığı verdiği ve bu suçtan tutuklandığı, yargılamasının halen devam ettiği belirtildi. Engin Şimşek iddianamede "Fabrikanın TCK'nın 181/1 maddesinde belirtilen 'çevrenin kasten kirletilmesi' suçunu işlediği tüm dosya kapsamında anlaşılmaktadır.

Şüpheli, İnsan Kaynakları ve Sorumlu Müdürü Z.D.'nin (42) yargılamasının yapılarak eylemine uyan yukarıda yazılı sevk maddesi uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur" ifadelerini kullandı.

Hazırlanan iddianamede adı geçen Çorlu Sağlık Grup Başkanlığı sağlık memuru Sabri B. 22 Temmuz 2008 tarihinde düzenlenen operasyonla gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece 'rüşvet' almak iddiasıyla tutuklanmıştı.
 



Bu haber 1,170 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,989 µs