En Sıcak Konular

Bahçeli'den küskün ülkücülere mesaj

28 Ocak 2009 14:23 tsi
Bahçeli 22 Temmuz seçimleri öncesi yaptığı ve artık gelenek haline getirdiği mektubu yerel seçimler öncesi yine gönderdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, başka partilerde görev yapan eski MHP'lilere mektup göndererek, ''Herhangi bir nedenle kırgın olan, kızgın olan kişiler varsa, tekrar bir araya gelinmeli'' mesajı yolladı.

Bahçeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Anatolia Gösteri Merkezi'nde 7-9 Şubatta partisinin 40. kuruluş yıldönümünü kutlayacaklarını belirtti. Kutlamalarla ilgili olarak uzun süreden beri çalışma yaptıklarını ifade eden Bahçeli, ''Partimizin kurucusu Alparslan Türkeş ile ilgili bir kitap çalışmamız var. Onun Meclis faaliyetleriyle ilgili bir kitap hazırlandı, şu anda baskıya gönderildi'' diye konuştu.

Kutlama törenleri sırasında MHP'ye uzun süre hizmet edenlere de mimaride kullanılan ''Türk üçgeni'' modelli çini tabak, Nacar marka köstekli bir saat hediye edeceklerini belirten Bahçeli, ayrıca ''hatıra para bastıracaklarını'' ifade etti.

MHP lideri Bahçeli, TBMM'de, 40 yıldan bu yana derledikleri fotoğraflardan oluşan bir sergi açmayı planladıklarını, bu konudaki çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Bazı basın yayın organlarında ''kuruluş yıldönümü tarihi üzerinde yaptığı hesaplamanın saptırıldığını'' belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

''Konu magazinleştirildi. Tarih, tesadüf veya değil... 09.02.1969'a göre 09.02.2009 bu tarih bizim 40. yılımız. 9 ve 2'nin başındaki sıfırlar ile yıldaki sıfırları attınız. 9,2 ve 29 kalıyor. Bunları topladığınız vakit, 40 ediyor. Ben bunu anlatmaya çalıştım. Bu kadar tesadüf olur mu diye sordum. Yoksa bunun bir köşe yazarı tarafından yazıldığı gibi iktidar günü şekliyle hiç alakası yok. Kitleler bunu değerlendirirken, herhalde bunun bir anlamı olsa gerek. Yoksa bizim başka bir hesabımız olmadı.''

-ESKİ ÜLKÜCÜLERE MEKTUP-

Bahçeli, partiye katılımların ve ''Büyük Çatı Projesi''nin devam ettiğini bildirerek, bu kapsamda başka partilerde görev yapan eski MHP'li isimlerin olduğunu, onlara 29 Aralık 2008 tarihinde mektup göndererek partiye davet ettiğini söyledi. Devlet Bahçeli, şöyle konuştu:

''Adreslerini tespit ettiğimiz eski arkadaşlara mektup gönderdim. O mektupta hem Türkiye'nin genel durumu tarif ediliyor, hem de bir arada olmanın gerekliliği vurgulanıyor. Herhangi bir nedenle kırgın olan, kızgın olan kişiler varsa, tekrar bir araya gelinmeli. Hangi partide olursa olsun, geçmişi bizden olan arkadaşa diyoruz ki takdiri size bırakıyoruz... Ancak, Türkiye'nin böyle bir durumu, şartı var. Bir araya gelme zarureti var. Ne diyorsunuz?''

Bahçeli, Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra kutlamaların değişik illerde devam edeceğini kaydetti.

Kutlamalar çerçevesinde ilk önce, ''Anadolu Türk siyasi hayatında MHP'' konulu panel gerçekleştirilecek. 9 Şubatta, 2. bir program yapılacak. Bu etkinlikte Genel Başkan Bahçeli, ''40 yıllık Milliyetçi Hareketin Yürüyüşü ve Bugünü'' konulu bir konuşma yapacak.

Kutlamalar süresince Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılar dikkate alınarak, herhangi bir eğlence düzenlenmeyecek.

AA



Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,013 µs