'Hasdal zırhı' | " /> 'Hasdal zırhı' | "/>

En Sıcak Konular

Yarbay Mustafa Dönmez'e 'Hasdal zırhı'

28 Ocak 2009 13:47 tsi
Yarbay Mustafa Dönmez'e 'Hasdal zırhı' 
Yarbay Mustafa Dönmez'in Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcılara teslim edilmediği ortaya çıktı.

Vakit gazetesinde yer alan habere göre, Ergenekon savcıları tarafından ifadesi alınamayan Yarbay Mustafa Dönmez, Hasdal Askeri Cezaevi'nde tutuluyor.

Ergenekon Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar sonucu evinde ve arazisinde 52 el bombası ve çok sayıda askerî mühimmat bulunan Yarbay Mustafa Dönmez'in 17 gündür, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcılara teslim edilmediği ortaya çıktı.

FİRAR ETTİ, GENELKURMAY'A SIĞINDI, İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ AMA SAVCI ÖZ'E HÂLÂ TESLİM EDİLMEDİ

7 Ocak 2009 tarihinde, Ergenekon Terör Örgütü'ne 10, operasyon gerçekleştirildi, Sapanca'daki evinde yapılan aramada 22 el bombası ile çok sayıda silah ele geçirilen Yarbay Mustafa Dönmez firar etti. Genelkurmay Başkanlığı, Yarbay Mustafa Dönmezin 12 Ocak 2009 tarihinde saat 10.30'da Ankara Merkez Komütan-lığı'na teslim olduğunu açıkladı. Yarbay Mustafa Dönm6z,r Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nce Askeri Ceza Kanunu'nun 131. maddesi uyarınca saat 17.00'de tutuklandı. Tutuklama işlemi Genelkurmay Askeri Savcısı tarafından istanbul Cumhuriyet Başsavcılığıma saat 17.40'ta bildirildi. Yarbay Mustafa Dönmez, Kara Kuvvetleri 1. Sınıf Askeri Ceza ve Tutukevi'ne (Mamak) gönderildi.

Ergenekon operasyonu kapsamında aranırken Askeri Mahkeme tarafından başka bir suçtan tutuklanan Yarbay Mustafa Dönmez, 17 Ocak 2009 tarihinde Ankara'daki Mamak Askeri Cezaevi'nden istanbul'a gönderildi, istanbul Merkez Komutanlığı'nda bekletilen Yarbay Mustafa Dönmez, Ergenekon savcılarının karşısına çıkarılmadan Hasdal Askeri Cezaevi'nde gönderildi.

SAVCI SORGULASA, İRTİBATLARI ORTAYA ÇIKACAK

Ergenekon operasyonunun 10. dalgasında 2 ayrı noktada cephaneliği ortaya çıkan Yarbay Mustafa Dönmezin 5 günlük şaibeli firarından sonra TSK'ya teslim olması, sonrasında istanbul Merkez Komutanlığı'na gönderilmesi ve ardından da Hasdal Askeri Cezaevi'ne konulması eleştiriliyor. Yarbay Mustafa Dönmez, Zekeriya Öz tarafından sorgulandığı takdirde, TSK'ya ait askerî mühimmatı nasıl çıkardığı ve kimlerle irtibatının olduğu ortaya çıkacak. Dönmezin, 21 gündür ifadesinin alınamamasının, üst düzey generallerin irtibat-larının ortaya çıkmasını engellemeye yönelik olduğu belirtiliyor. Yarbay Mustafa Dönmezin ifadesinin alınmasının engellenmesiyle deliller karartılıyor.

CEPHANELİK ÇIKMIŞTI

Yarbay Mustafa Dönmezin, Sapanca'daki evine yapılan baskında, 22 elbombası, 1 adet makineli tüfek, 2 Kalaşnikof tüfek, 5 tabanca, 8 adet kalaşnikof şarjörü, 8 bin 300 tabanca mermisi çıkmıştı. Mustafa Dönmezin evinde çıkan bilgi ve belgeler doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücâdele Şube Müdürlüğü ekiplerince Yenikent'teki eski Zir Köyü yerleşim alanındaki bir evin bahçesinde yapılan arama çalışmalarında; 30 el bombası, 9 sis bombası, 10 aydınlatma fişeği ve 800'den fazla G-3 piyade tüfeği...



Bu haber 869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,034 µs