En Sıcak Konular

Kısa çalışma ödeneği zirvesi bitti!

28 Ocak 2009 13:35 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik işçi konfederasyonları ile birlikte bir araya geldi. Bakan Çelik 'kısa çalışma ödeneği hakkında aramızda ittifak' var dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kısa çalışma ödeneğiyle ilgili olarak konfederasyonların teknik heyetlerini bugün toplayacaklarını, bu akşam itibariyle bu konudaki çalışmayı tamamlayarak, konuyla ilgili düzenlemeyi TBMM'ye sunacaklarını bildirdi.

Bakan Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki Üçlü Danışma Kurulu toplantısının ardından yaptığı konuşmada, toplantıda, çalışma hayatında küresel krizden kaynaklanan sorunları görüştüklerini, gündemdeki konuları enine boyuna değerlendirdiklerini söyledi.

Çelik, çalışma hayatıyla ilgili kısa çalışma ödeneği dışındaki konulara, Çarşamba günü yapılacak teknik çalışmanın ardından Cuma günü konfederasyon genel başkanlarıyla bir araya gelerek nihai şekli vereceklerini bildirdi.

Kriz ortamında çeşitli zorluklarla karşılaşan işverenlerin, işçilerin iş akdini fes etmemesi için kısa çalışma ödeneğiyle ilgili süre ve ödeme miktarının arttırılması konusu da değerlendirdiklerini ifade eden Bakan Çelik, konfederasyonların teknik heyetlerini bugün toplantıya çağırdıklarını anlattı.

Teknik heyetlerin kısa çalışma ödeneğinin hangi şartlarda, ne kadar sürede ve ne miktarda ödeneceğiyle ilgili çalışma yapacaklarını kaydeden Faruk Çelik, bu çalışmanın ardından konfederasyon başkanlarıyla tekrar bir araya gelip çalışmaya son şeklini vereceklerini ve bunu TBMM'ye göndereceklerini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, bu ödemenin sektörel bazda mı, yoksa tüm sektörleri mi kapsayacağı, miktarının ve süresinin ne olacağının bu akşam itibariyle netleşeceğini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Faruk Çelik, kısa çalışma ödeneğiyle ilgili yasa tasarısını önümüzdeki hafta TBMM'ye göndereceklerini bildirdi.

Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki Üçlü Danışma Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Konfederasyon başkanlarıyla kısa çalışma ödeneğine son şeklini vermek üzere ne zaman görüşeceklerinin'' sorulması üzerine Bakan Çelik, bugün teknik heyetin çalışmayı bitireceğini ve büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta içerisinde yasa tasarısının TBMM'ye gitmiş olacağını söyledi.

Teknik heyetin çalışmasını tamamlamasının ardından konfederasyon başkanlarıyla bir telefon trafiği gerçekleştirerek zamanı belirleyebileceklerini anlatan Bakan Çelik, teknik heyetin çalışmasını bu akşam  tamamlayacağını vurguladı.

''Önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda hangi önlemlerin ele alınacağı'' sorusuna da Çelik, şu yanıtı verdi:

''Çalışma hayatında ele alınacak çok konular var. Türk-İş'in, Hak-İş'in, DİSK'in talepleri var. Bunlardan bir tanesi 2821 ve 2822. Bu konu TBMM gündeminde değerlendirilmektedir. Konu hakkında yapılması gereken bir değişiklik var mı, yok mu gibi konuların değerlendirilmesi söz konusu olacak. Bunun ötesinde başka konular da var. Mesela tek beyanname, tek tescil. Biliyorsunuz, bugün çalışma hayatında sosyal güvenlik kurumuna bir beyanname, İŞ-KUR'a bir beyanname, çalışma genel müdürlüğüne ayrı bir beyanname veriliyor. Bunun tekleştirilmesiyle ilgili sorunlar nelerdir onlar üzerinde arkadaşlar önümüzdeki hafta çalışmalarını sürdürecekler.''

''Önümüzdeki haftaki toplantının gündeminde kıdem tazminatının olup olmayacağının'' sorulması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, TİSK ve Hak-İş'in görüşünde kıdem tazminatının gündeme alınmasıyla ilgili talepler bulunduğunu ama Türk-İş'in gündeminde böyle bir değerlendirmenin söz konusu olmadığını söyledi.

Bakanlık olarak herhangi bir konunun kendileri için ''konuşulmaz'' olmadığına işaret eden Faruk Çelik, ''Biz bakanlık bünyesinde, diyalog ortamında her konuyu konuşmaya hazırız. Bugüne kadar bir çok konuda da konuşarak mesafe aldık'' dedi.

aa



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,522 µs