ayar mı yapılıyor? | " /> ayar mı yapılıyor? | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'a ayar mı yapılıyor?

28 Ocak 2009 12:41 tsi
Ergenekon'a ayar mı yapılıyor? Özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nde görevlendirilmek üzere HSYK yeni savcı atamaları yaptı. Bunun beraberinde getirdiği ciddi sorular, kaygılar var. Bunlar yersiz kaygılar değil: Gelişmeleri alt alta yazınca ortaya çıkan sonucun düşündürdükler

Ergenekon davasının “sulandırılması” için bugüne kadar çok uğraş verildi. Soruşturma başladığı günden itibaren bu “sulandırma” çabaları çeşitli biçimlerde devam ediyor.

Önce “bu kadar” denilerek soruşturmanın derinleştirilmesi gereği manipüle edilmek istendi.
Sonra “iddianame hala hazır değil, hukuk skandalı” türü laflar eşliğinde Ergenekon iddianamesinin belki de yeterince hazırlık yapılmadan açıklanması için düpedüz savcılar üzerinde baskı oluşturuldu.

“Darbe günlükleri” ile beraber 2004 yılı içerisinde “Sarıkız” ve “Ayışığı” adında darbe planlamaları yapanların da Ergenekon kapsamında soruşturulmasıyla beraber, bu sefer aynı koro yeniden sesini yükseltmeye başladı: İddianamede olmayan iddialarla ilgili emekli paşalar tutuklandı. Hani ek iddianame, niye açıklanmıyor?

Kuddusi Okkır isimli tutuklu kişinin hastalık neticesinde hayatını kaybetmesi nedeniyle de bir “ölüm” paranoyası yaratılmak istendi. Bu baskılanma altında, haklarında çok ciddi iddialar bulunan emekli paşaların serbest bırakılması için bir kamuoyu yaratılması amaçlandı.

Son operasyonların ardından ise, “korku imparatorluğu yaratılıyor” feveranları kopartıldı. (Bknz.'Korku imparatorluğu yaratmak istiyorlar' / iyibilgi )

Ve şimdi, Ergenekon dosyasına bakmakla görevli yeni savcılar görevlendirildi. HSYK tarafından, Rasim Işıkaltın, Kasım İlimoğlu ve Mustafa Çavuşoğlu adlı savcılar Ergenekon davasını yürüten savcılık emrine verildiler.

Bu gelişmenin arka planında “ilginç” bir trafik var: İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek HYSK ile görüştü.

YARSAV Başkanı Emin Eminağaoğlu ile eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’ndan da yeni savcı ataması yapılmasıyla ilgili açıklamalar yapılmıştı.

Aynı isteği Doğu Perinçek’in Aydınlık dergisinin de dile getirdiğini hatırlatalım…

Sonuçta bu atamalar yapıldı ve atanan savcılardan birinin (Rasim Işıkaltın) kıdem olarak Zekeriya Öz’ün üzerinde olduğu da üzerinden atlanamayacak bir gelişme.

Bu gelişmelerin akla “Ergenekon davasına müdahale mi ediliyor?” sorusunu getirmesi doğal. Bu atamalar savcı Zekeriya Öz’ü “pasifize” etmek gibi bir amaç mı taşımaktadır?

Yakın geçmişimizde bir Ferhat Sarıkaya örneği varken, bu ve benzer kaygılar yaşanması da kaçınılmaz oluyor.

Yeni savcıların dosyaya hakim olmaları ne kadar zaman alacak? Davanın seyrine müdahil oluş biçimleri ne olacak? Bu sorular, kamuoyunda ortaya çıkan kaygılara eşlik eden diğer sorular.

Ancak şu kadarını belirtmek gerekir ki, Ergenekon davası Türkiye’nin geleceğini güvenle yeniden inşa etme davasıdır. Gelinen noktadan geri gidilmesi kabul edilemez. Bu yönde bir geriletmeye, sulandırmaya yönelik çabanın vebali, ağırdır…

www.iyibilgi.com



Bu haber 933 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,234 µs