sert çıkış | " /> sert çıkış | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan IMF'ye sert çıkış

28 Ocak 2009 11:09 tsi
Erdoğan'dan IMF'ye sert çıkış   
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF'nin sürekli yeni maddeler getirdiğini ve bu nedenle bir hassasiyet oluştuğunu söyledi.

Erdoğan, Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, bir gazetecinin "IMF ile görüşmelerde bazı hassasiyetlerinizin devam ettiğini ifade ettiniz. Bunlar neler?" sorusunu şu şekilde yanıtladı:

"IMF ile olan görüşmelerde her geçen gün yeni yeni bazı maddeler önümüze gelirse, o maddeler bizde hassasiyet oluşturur. Çünkü bir yola çıkarken bu anlaşmanın içeriğinde neler varsa bunlar bellidir. Geçen mayıstan bu yana sürekli bazı değişiklikler önümüze gelirse ve bunların bir kısmını cevaplamışken hala bunların değiştirilerek tekrar önümüze gelmesi, bizim olaylara daha hassas bakmamızı gerektirir.

Bizim söylediğimiz şudur: IMF bizim de ortağı olduğumuz bir kuruluştur. Kriz döneminde destek vermesi gereken proje üretmesi gereken bir kurumdur. Ama bundan farklı yaklaşımda ortaya koyarsa, Türkiye’yi kendi şartları içinde değerlendirmese bizim hassasiyetimiz artar.

ERMENİSTAN CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞEBİLİRİM

Erdoğan, "Ermenistan Cumhurbaşkanı’da DAVOS’ta. Böyle bir görüşme olabilir mi? Ermenistan Türkiye açılıma yaklaşıldığını düşünüyor musunuz?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Görüşme yapmamıza mani bir hal yok. Yapabiliriz. Ama 24 Nisan’da kıyamet kopmuyor. Biz her türlü bu noktadaki samimiyetimizi ortaya koyduk. Her zaman söylüyorum. Türkiye olarak işin başından itibaren bizler Ermenistan’a yönelik hava kapılarını açtık. Bunun yanında ülkemizde şu anda pasaportsuz dolaşan kırk bine yakın Ermeni var. Bunlar ülkelerindeki yokluk sebebiyle buraya gelmiş insanlar.

Van Gölü’nde Akdamar adasında Ermeni Ortodoks kilisesini yapmış bir ülkeyiz. Jest yaptık. Ama bunun yanında Ermeni diasporası çalışıyor. Ama burada bir nemalanma çalışması olduğunu görüyoruz. Fakat ben Ermenistan yönetiminin bunları paylaşmadığını da görüyorum. Cumhurbaşkanının Ermenistan’daki milli maç ziyareti sebebiyle açılan bu kapıda, yapılan bu görüşmelerde özellikle Kafkasya İstikrar Forumu’nda attığımız adımlarla zaten görüşmelerimizi yapacağız."

Erdoğan, "İsrail Cumhurbaşkanı Perez ile ikili bir görüşme planınız var mıdır?" sorusuna da, "Böyle bir organize edilmiş görüşme yok. Ama arkadaşlarımın bana verdiği bilgi, aynı panelde görüşlerimizi ortaya koyacağız. Bunlarda uzun paneller değil yaklaşık 1 saat süren bir panel. Bu panelde 5 yada 6 konuşmacı olacak. Buna moderatörü de katarsanız, bir de soru cevap faslı oluyor. Bize düşecek süre 10 dakika. Bizde düşüncelerimizi anlatma fırsatı yakalayacağız."
 
hurriyet



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    42,242 µs