En Sıcak Konular

Kemal Uzan'ı kim, niçin dövdü?

28 Ocak 2009 09:54 tsi
Ünlü fotomuhabir Ergin Konuksever, "Kemal Uzan'ın odasına gittim, masasında duruyordu, ayağa kaldırdım, bir tekme bir yumruk çaktım" diyerek onu nasıl ve niçin dövdüğünü anlattı.

Bilal Özcan / Bugün

“Kemal Uzan’ı nasıl dövdüm!”

Dizilerin tekrarından ve yarışmalardan sıkıldığım zaman kendimi belgesel kanallarına atıyorum.
 
 Digitürk'te 'İZ TV' var. Zaplarken oraya uğradım. Ekranda, efsane savaş muhabiri Ergin Konuksever'i görünce de kaldım. Günaydın Gazetesi'nin en atak muhabirlerinden biriydi.

Gözünü budaktan, objektifini beladan sakınmazdı. Kıbrıs Savaşı'na birlikte gittiği gazeteci arkadaşı Adem Yavuz şehit edildiği gün, o da Rum mermisiyle yaralanmıştı. Haber için ölümü göze alırdı. Dünyanın her köşesinde hem fotoğraf çeker, hem röportaj yapardı. Sayısız ödülleri olan bir meslek çılgınıydı.

Ergin Ağabey epey kilo almış ekranda gazeteci Nazım Alpman'a anlatıyor... Neyi mi? Çalıştığı Hayat Dergisi'nin patronu işadamı Kemal Uzan'ı nasıl dövdüğünü! Bildiğiniz tanıdığınız Kemal Uzan canım... Hani şimdi oğlu Hakan Uzan ile yurtdışında firarda olan... O anlattı ben not aldım:

“Kemal Uzan beni mukavelesiz çalıştırmak istiyordu. Ancak ben telifli çalışmak istemiyordum. En sonunda, 'Şartınızı kabul ediyorum Irak- İran Savaşı'na gidip gelin mukavelenizi yaparım' dedi. Savaşa gittim, döndüm, 'Mukavele' dedim...

'Bursa'ya gidiyorum' dedi. Gitti döndü, 'Mukavele' dedim, 'Ankara'ya gidiyorum, hallederiz' dedi. Bu arada zaman geçti, 'Basın Kartım iptal edilecek. Basın Yayın Müdürlüğü'nden yazı geldi. Muhasebe Müdürü'ne yazıyı verdim ve Kemal Uzan'a göstermesini istedim.

Yazıyı görmüş, 'Böyle çalışırsa çalışsın, yoksa gitsin' demiş. Odasına gittim, masasında duruyordu, ayağa kaldırdım, bir tekme bir yumruk çaktım, iki tane daha vurdum. Gazeteye polisler geldi, polislerin yanında saldırdı, yine dövdüm! İkimiz de şikayetçi olduk, mahkemeye çıktık. Karşılıklı darptan 1033'er TL her ikimiz de ceza aldık...”



Bu haber 840 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,802 µs