En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun ilk GAFI!

28 Ocak 2009 09:08 tsi
CHP'nin İstanbul Adayı Kılıçdaroğlu, Kağıthane'ye Kağıttepe deyince rakibi Topbaş'ın hışmına uğradı...

Kadir Topbaş, Kağıthane'den Kağıttepe diye bahsedince Kadir Topbaş, daha önce kendisine yapılan düello teklifini hatırlattı ve: "Kağıthane'ye 'Kağıttepe' diyen biriyle neyi tartışacağım?" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP'nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluk iddialarına sert tepki gösterdi. Topbaş, Kılıçdaroğlu'nun, "15 yılda harcanan 150 milyar dolar nereye gitti?" sorusuna, "Biz asla emanete ihanet etmedik.

Eğer elinde dosya var da savcılığa vermiyorsa suç işliyor. Benim karşı karşıya gelmem hiç önemli değil ki. Kalkıp neyi anlatacağız." karşılığını verdi. Rakibinin İstanbul'u iyi bilmediğinin her konuşmasında ortaya çıktığını belirten Topbaş, şöyle devam etti: "Gültepe'yi ilçe yapıyor. Kağıthane'ye, 'Kağıttepe' diyor. Sonra özür dilemek için orada ev tutacağını söylüyor. İstanbul bir devlet gibi, böyle bir şehri yönetmeye talip. Önce belediyeyi tanıması lazım. Sayın Kılıçdaroğlu'na İstanbul'u öğrenebilmesi için İBB Şehir Rehberi verebiliriz. Elektronik ortamda İstanbul'la ilgili çalışmalar yaparak semtleri, ilçeleri öğrenebilir. Gültepe'nin İstanbul'da bir ilçe değil semt olduğunu öğrenebilir." Topbaş, Kılıçdaroğlu'nun bir yılda yapacağını belirttiği İstanbul'un çevre düzeni planlarının da tamamlandığını vurguladı. Kılıçdaroğlu'nu, İstanbul'daki gelişmeleri bilmemekle suçladı.

Seçim çalışmalarını Üsküdar'da sürdüren Topbaş, Niyazi Sayın Kültür ve Eğitim Merkezi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği icraatlar hakkında bilgi veren Topbaş, bir gazetecinin Kılıçdaroğlu'nun düello davetini hatırlatması üzerine şunları kaydetti: "Herhalde Sayın Kılıçdaroğlu bu şehre müfettişlik yapmaya geliyor. Biz emanete ihanet etmedik, etmeyiz, ettirmeyiz. Geçmişte personel maaşları verilmediği için çöp yığınları vardı. 'Bu şehrin altı üstüne geldi' diye İstanbullu söyledi. Dosyalar varsa saklaması suç. Hemen ilgili makama vermesi lazım."

Topbaş, "Kılıçdaroğlu'ndan çekiniyor musunuz?" şeklindeki soruya ise şu karşılığı verdi: "Asla çekinmiyorum. Yaptığımız işler ortada. Halk bunu sandıkta gösterecek. Seçim anketi yaptırmadım. Çünkü ben halkın arasındayım. Güldüğünüz zaman etrafınızda kaç kişi gülüyor, kaçı somurtuyor? Ben kendimi orada görüyorum." Topbaş, "Bazı medya kuruluşlarının Kılıçdaroğlu'na destek vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki bir soru üzerine de şöyle konuştu: "Medya, demokrasilerin 4. koludur. Medyanın inandırıcılığını yitirmemesi için tarafsızlığını koruması ve doğru haber aktarması gerekir. Medya, tarafsızlığını korusun doğru olan adımları atsın."

stratejikboyut



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,986 µs