S-1 listesi için ilginç savunma! | " /> S-1 listesi için ilginç savunma! | "/>

En Sıcak Konular

Şahin'den S-1 listesi için ilginç savunma!

28 Ocak 2009 08:29 tsi
Şahin'den S-1 listesi için ilginç savunma!
Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan eski Özel Harekât Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in, 300 Özel Harekâtçının ismini yazdığı S-1 listesi için ilginç bir savunma yaptığı öğrenildi.

Şahin'in 'Karayılan'ı paketleyecektik' savunmasını suikast planları çökertti  
 
 
Alınan bilgilere göre Şahin, terör örgütü PKK'nın elebaşısı Murat Karayılan'ı yakalayıp Türkiye'ye getirmek için özel bir ekip kurduğunu öne sürdü.  
 
Ancak, teknik takibe takılan suikast emirleri ve krokiler, Şahin'in savunmasını çökertti. Şahin'in bazı Alevi temsilcileri ve Ermeni liderlere suikast emri verdiği tespit edilince Ergenekon operasyonu başlatılmıştı. Sivas Ermeni cemaati lideri Minas Güler'e suikast planında Şahin'in bizzat talimat verdiği, adı açıklanmayan bir kişiye, "Ne duruyorsunuz, harekete geçin." dediği belirtiliyor.

Ergenekon soruşturmasının 10. dalgasında tutuklanan Özel Harekâtçı emniyet amiri Servet Kaynak, mahkemede verdiği ifadede, "İbrahim Şahin beni aradı. 'Dış görev var' dedi." şeklinde konuştu. Özel Harekâtçıları dış göreve çağıran İbrahim Şahin'in polisteki sorgusunda da S-1 listesini, PKK elebaşısı Murat Karayılan'ı Kuzey Irak'ta yakalayıp Türkiye'ye getirmek için hazırladığını söylediği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Şahin, "Murat Karayılan'ı paketleyip Türkiye'ye getirecektik." dedi. İbrahim Şahin'in, polisin teknik takibine takılan görüşmeleri ve evinden çıkan dokümanlar, savunmasının gerçeği yansıtmadığını gösteriyor. Polisin teknik takibinde Sivas Ermeni cemaati lideri Minas Güler'e suikast planında Şahin'in bizzat talimat verdiği öne sürülüyor. Şahin'in Sivas'ta görüştüğü adı açıklanmayan bir kişiye, "Ne duruyorsunuz, harekete geçin." talimatı verdiği saptandı. Bu arada, Özel Harekâtçı polislerin adının Ergenekon soruşturmasına karışması üzerine İçişleri Bakanlığı da idari soruşturma açtı. Gözaltına alınan Özel Harekâtçı polisler açığa alınırken, olayı soruşturmak üzere mülkiye ve polis başmüfettişi görevlendirildi.
 
zaman

 

 



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,797 µs