Karargahtaki buluşmanın satır araları | " /> Karargahtaki buluşmanın satır araları | "/>

En Sıcak Konular

Karargahtaki buluşmanın satır araları

28 Ocak 2009 01:13 tsi
Karargahtaki buluşmanın satır araları Türkiye’nin hangi tartışmayla yoğrulduğu malum… Seçimler bile neredeyse o konu etrafında şekillenecek… Kimi lider 'savcı', kimi 'avukatım' diyor. Devletin dozerleri toprakları kazıyor. Bu arada Kıvrıkoğlu Genelkurmay’a sürpriz

1. Tarihler 7 Ocak’ı gösterdiğinde Türkiye güne belki de en kapsamlı Ergenekon operasyon dalgasıyla başladı. 10. dalgada aralarında eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Emekli Orgeneral Kemal Yavuz, ünlü profesör Yalçın Küçük, eski özel harekatçı İbrahim Şahin’in de aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı. 10. dalgada gözaltına alınan muvazzaf subaylar da dikleri çekerken ilerleyen günlerde kimi sanıklar serbest bırakıldı. Ancak 10. dalga Ergenekon operasyonunda sürpriz gelişmelerle karşılanacağı izlenimi uyandırmıştı. Ve bomba İbrahim Şahin’in ve bir subayın evinden ele geçen krokilerden yola çıkarak yapılan kazılarda bulunan silahlar oldu. Ardından bir çok kazı yapıldı ve Türkiye’nin pek çok noktasında atılmış mühimmatla karşılaşıldı. Emniyet kaynakları son operasyonda ele geçen 1 milyon belgeyle birlikte örgütün şemasının tamamen çıkarıldığını, en zirve isimden aşağıya kadar artık herkesin bilindiğini belirtti. Aynı tarihlerde Ankara’nın kulislerinde “Ergenekon operasyonunun daha fazla ileriye gitmemesi için baskı lobileri çalışmaya başladı” dedikoduları dolaşıma girdi. Bu şunu gösteriyordu: 10. dalga operasyonda artık kıskacın giderek daraldığını ortaya koyuyor.

Kıvrıkoğlu sessizliğini bozdu

2. Emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu operasyon boyunca ilk kez 17 Ocak’ta konuştu. Emekli paşa Hürriyet’e şunları söyledi: (Ergenekon soruşturması) Türkiye’nin enerjisini, gücünü, her şeyi aldı götürdü. Bu ifadeleri veren kişi (Tuncay Güney) kim; aklî dengesi kaybolmuş, hayál gücü son derece geniş, daldan dala konan biri. İfadelerini okudum. Kulaktan dolma, sanki empoze edilmiş şeyleri söylüyor. Bu kadar yıl hizmet yaptım. Her türlü istihbarat bilgisi geldi önüme. Bunca bilgime rağmen, daldan dala bilgi sahibi olmadım. … Hurşit Tolon ve Şener Eruygur Paşalar’ın eşleri ile görüşüyor, moral veriyoruz. Bu arkadaşlarımın komutanlığını yaptım. Son derece başarılı işler yapmışlar. Böylesi olaylarla bir ilişkileri olacakları kanısında değilim. Zaten uzun zamandır TSK’ya karşı yıpratma kampanyası var… Türkiye’nin tek silahlı kuvvetleri var, onu da yok ederlerse Türkiye, Türkiye olmaktan çıkmış olur. Darbeler dönemi bitmiştir. Buna gerek de yok.

Perinçek'ten Paşa'yı kızdıracak iddia

3. 22 Ocak’ta kimsenin ummadığı bir sürede bu kez Ergenekon’un 11. dalgası gerçekleşti. Operasyonlar aralıksız sürüyordu. Aynı zamanda Silivri’deki dava da…

4. Tarihler 27 Ocak’ı gösterdiğinde Silivri’de savunmasını yapan İP Genel Başkanı Doğu Perinçe şu açıklamayı yaptı: MİT’in hazırladığı Ergenekon şemasına atfen Ergenekon şemasında bir numara Hüseyin Kıvrıkoğlu'dur. İddia edildiği gibi İsmail Hakkı Karadayı değildir. Karadayı'nın adı şemada yer almamaktadır.

5. Bu açıklamanın yapıldığı saatlerde Genelkurmay eski Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu Genelkurmay karargahında Başbuğ’la bir buluşma gerçekleştirdi.

Kulislerde ne konuşuluyor?

Şimdi Türkiye bu buluşmanın perde arkası ve zamanlamasını merak ediyor. Ergenekon operasyonu sürerken ve 11. dalga ile “operasyon sona mı yaklaşıyor” soruları sıkça sorulurken gerçekleşen bu ziyaret dikkatleri üzerine çekiyor. Şimdi Ankara kulislerinde konuşulan ziyaret ihtimallerini sıralayalım:

1. Kıvrıkoğlu eski bir Genelkurmay Başkanı olarak, daha önce komuta ettiği kuruma bir dost ziyareti gerçekleştirdi.
2. Kıvrıkoğlu paşa başta Ergeneon olmak üzere Türkiye’deki son gelişmeleri değerlendirmek ve tecrübelerini Başbuğ’la paylaşmak için Başbuğ’u ziyaret etti.
3. Kıvrıkoğlu paşa tutuklu bulunan eski Orgeneraller Eruygur ve Tolon’un (Tolon paşa bu hafta GATA’ya sevk edilerek tartışma yarattı) sağlık ve hapis şartları ile ilgili birinci ağızdan bilgi almak istedi.
4. Kıvrıkoğlu paşa son zamanlarda gizliden gizliye, Perinçek’le birlikte ise açık açık isminin Ergenekon operasyonuna karıştırılmasından rahatsız oldu. Rahatsızlığını Başbuğ’a aktarmak için Karargaha çıktı.

İyibilgi.com



Bu haber 1,307 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,161 µs